Rijn & Venen 09.20 uur

Utrecht 19-04-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Winkeldieven aangehouden

WOERDEN - Twee inwoners van 15 jaar en 18 jaar uit Woerden zijn vrijdag 15 april omstreeks 20.40 uur aangehouden, omdat zij worden verdacht van winkeldiefstal.

De twee hadden eerder op die avond tot twee keer toe kans gezien om goederen te stelen uit de winkel gelegen aan het Tournoysveld. De diefstallen werden vastgelegd op een bewakingscamera en de beelden ter beschikking gesteld aan de politie. De politieman die de camerabeelden bekeek, herkende de twee die beiden als veelpleger bekend staan. Hij stelde onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in en trof de twee op een nabijgelegen jongeren ophoudplek aan.

Beide verdachten werden aangehouden en in verzekering gesteld. Conform afspraken tussen politie en openbaar ministerie over de aanpak van veelplegers zijn beide verdachten maandag 18 april voorgeleid aan de officier van justitie te Utrecht.

Aangehouden voor uitkeringsfraude

VREELAND - Door de regionale sociale recherche werd op maandag 18 april een 33-jarige inwoner van Vreeland aangehouden op verdenking van uitkeringsfraude.

Sinds oktober 2001 ontving de Vreelander een bijstandsuitkering van de gemeente Loenen, omdat hij geen werk en inkomsten had. Echter na ingesteld onderzoek bleek dat de man uit Vreeland zijn diensten aanbood als klusjesman via de populaire site Marktplaats.nl en wel inkomsten uit arbeid had. Bovendien bleek dat hij ook niet in Vreeland woonde, maar verbleef op diverse adressen bij kennissen in en rond Amsterdam. Hij leende van hen geldbedragen variërend van 5 tot 6.000 euro, maar betaalde hen nooit terug. Een aantal heeft inmiddels aangifte gedaan. Vanaf 1 januari 2005 was hij in loondienst werkzaam maar gaf dit niet op bij de gemeente.

De werkzaamheden, het verblijf buiten de gemeente en het vermogen werden niet aan de gemeente Loenen opgegeven. Hierdoor was ten onrechte ruim 20.000,- euro aan uitkeringen verstrekt. Tegen de Vreelander is proces-verbaal opgemaakt en het teveel uitgekeerde geld zal teruggevorderd worden.

Politie zoekt vrouw als getuige

MIJDRECHT - In verband met een onderzoek tegen een 28-jarige inwoner van Mijdrecht zoekt de politie een vrouw op een fiets. De vrouw is mogelijk getuige van een bedreiging die plaatsvond op dinsdag 12 april omstreeks 17.15 uur op het fietspad gelegen tussen de Energieweg en de Rondweg in Mijdrecht.

De Mijdrechter reed op genoemd tijdstip in zijn rode personenauto achter zijn 23-jarige ex-vriendin aan die op haar fiets vanaf de Energieweg het fietspad opreed dat leidt naar de Rondweg. De Mijdrechter zou vanuit zijn auto bedreigingen hebben geuit in de richting van zijn ex-vriendin die voor hem uit fietste. Tussen de auto van de verdachte en zijn ex-vriendin, zou een andere vrouw gefietst hebben. De politie wil graag in contact komen om haar te kunnen horen als getuige en ter afronding van het proces-verbaal dat tegen de 28-jarige Mijdrechter is opgemaakt.

De fietsster wordt vriendelijk gevraagd zich te melden op het politiebureau in Mijdrecht of telefonisch contact op te nemen op het nummer 0900 8844.