Gemeente De Bilt


Start communicatieproces Hart van Bilthoven

P E R S B E R I C H T

Bilthoven, 18 april 2005

De bewoners van Bilthoven krijgen tot de zomer volop gelegenheid om hun mening te geven over het Hart van Bilthoven. Er komen discussies in themagroepen, een speciale informatiepagina in de Biltse en Bilthovense Courant, informatiemiddagen, een brochure, een telefonische enquête en een grote openbare Forumavond. Pas daarna neemt de gemeenteraad een besluit over het plan.

In februari presenteerden de gemeente en projectontwikkelaar Malieborch het aangepaste plan voor het Vinkenplein en omgeving. "Het centrum is van alle Bilthovenaren, dus hun mening is belangrijk," aldus wethouder IJssennagger. "We hopen dat we door de reacties het plan nog beter kunnen maken." Om te beginnen kan iedereen zich goed op de hoogte laten stellen. In de Biltse en Bilthovense Courant verschijnt een speciale informatiepagina. Op de website www.hartvanbilthoven.nl is nu al informatie over de plannen te vinden en dit wordt nog uitgebreid. Eind mei valt er bij alle inwoners van Bilthoven een brochure in de bus. Rond die tijd wordt ook een informatiestand geplaatst op of rond het Vinkenplein.

Meepraten via enquêtes, thema-avonden en Forumavond Vanaf eind mei kan een aantal inwoners, via een enquête uit random steekproef onder de bewoners van Bilthoven, aangeven wat zij in het algemeen belangrijk vinden in het centrum van Bilthoven. Daarnaast kan iedere Bilthovenaar op informtiemarkten in het gebied de plannen komen bekijken en daar een mening over geven.

Ook specifieker meepraten over het plan Hart van Bilthoven is mogelijk. In een aantal besloten thema-avonden komen verschillende onderdelen van de plannen aan bod, zoals verkeer, veiligheid en de bebouwing. Met een maximum van twintig mensen per groep kan aan de themagroepen worden deelgenomen, zowel mensen van de belangengroep Hart voor Bilthoven als andere inwoners en winkeliers van Bilthoven zijn van harte welkom. Opgeven voor de avonden kan nu al via www.hartvanbilthoven.nl of op maandag t/m donderdagmorgen tussen 09.00 en 12.00 uur via telefoonnummer (030) 228 95 88.

Als afsluiting van het communicatieproces vindt op donderdag 29 juni een openbare Forumavond plaats. Hier is iedereen welkom om zijn zegje over het plan Hart van Bilthoven te doen. Er vindt een debat plaats aan de hand van stellingen en natuurlijk is ook alle informatie over het plan weer beschikbaar.

"Plannen verrijken"
De gemeenteraad neemt na het zomerreces een besluit over de plannen en zal het resultaat van het communicatieproces laten meewegen. Ook worden de komende weken de plannen nog onderzocht op een aantal factoren, zoals verkeerstechnische zaken. Wethouder IJssennagger: "We zullen in de communicatie goed aangeven hoe de bewoners de plannen nog kunnen verrijken en wat juist níet meer ter discussie staat. Daar moeten we heel duidelijk in zijn, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Het is natuurlijk al heel positief dat alle betrokkenen het er over eens zijn dat Bilthoven een fraaier en levendiger centrum verdient. De plannen zijn door de winkeliers goed ontvangen. Ik hoop dat ook de omwonenden net zo enthousiast worden als wij."
---