Lekstroom 09.25 uur

Utrecht 19-04-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Man aangehouden voor mishandeling

HOUTEN De politie heeft zaterdagmorgen, om 00.05 uur, een 19-jarige man uit Houten aangehouden voor betrokkenheid bij de mishandeling van een 18-jarige man uit Schalkwijk.

Het slachtoffer liep vanaf de Spoorhaag over het Rond waar hij een groep jeugd passeerde. Tijdens het voorbijgaan werd het slachtoffer uitgedaagd en liep men achter de Schalkwijker aan. Kort hierop werd de man geslagen en geschopt door een aantal leden uit de groep. De politie heeft samen met de aangever een onderzoek in de omgeving ingesteld en de Houtenaar aangehouden. De verdachte ontkende iedere betrokkenheid bij de mishandeling en werd, na te zijn verhoord, naar huis gestuurd.

De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de overige verdachten.

Het slachtoffer liep tengevolge van de mishandeling hoofdletsel op en heeft zich onder behandeling moeten stellen van een arts.

Controles

MAARSSEN Bij een snelheidscontrole op de Zuilense Ring op 18 april, om 14.00 uur, werd een 35-jarige inwoner van Den Dolder betrapt op het overschrijden van de toegestane maximum snelheid.

Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 100 kilometer per uur maar de bestuurder overschreed deze waarde met 56 kilometer per uur. Voor de politie reden genoeg om het rijbewijs van de bestuurder in te vorderen. Hij kreeg een proces-verbaal.

VIANEN De politie heeft maandagavond, om 19.30 uur, een gordelcontrole gehouden op de rijksweg A27, ter hoogte van Vianen, en het Mos.

Bij de controle werden 14 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die de verplichte autogordel niet droegen.

HOUTEN Een fietsverlichtingcontrole op Onderdoor leidde maandagavond tot 17 bekeuringen. De bekeuringen werden in een tijdsbestek van één uur geschreven tussen 22.00 en 23.00 uur.