GTI NV

GTI tekent 10 jarig maintenance management contract energiecentrale SCA Packaging De Hoop BV

Bunnik, 19 april 2005

Onlangs tekenden GTI en SCA Packaging De Hoop BV een onderhoudscontract met een looptijd van minimaal 10 jaar betreffende de warmtekrachtcentrale van SCA te Eerbeek. GTI is verantwoordelijk voor het totale onderhoud en beheer van de energiecentrale.

SCA De Hoop heeft GTI gekozen als hoofdaannemer voor het onderhoud van de warmtekrachtcentrale (WKC) vanwege een aanpak die goed aansluit bij de organisatie van SCA en die een waarborg vormt voor de continuïteit van hun productieproces. GTI zal de werkzaamheden voortzetten, die voorheen door zusterorganisatie Electrabel werden uitgevoerd.

Het contract bestaat uit het plannen, organiseren en uitvoeren van onderhoud van zowel de WKC installatie als de bijbehorende utilities. Het onderhoud dat GTI uitvoert bestaat o.a. uit elektrotechniek, instrumentatie, meet- en regeltechniek en de revisie van appendages en rotating equipment. Het onderhoud van de gasturbines, stoomturbines en generatoren van de WKC is gebaseerd op 80.000 equivalente draaiuren van de gasturbine en heeft een doorlooptijd van minimaal 10 en maximaal 12 jaar. De WKC heeft een totaal elektrische vermogen van 66 MW.

SCA Packaging de Hoop BV is een papierproducent voor de verpakkingsindustrie en produceert ca. 350.000 ton papier per jaar. Er werken 215 personen. SCA Packaging de Hoop is onderdeel van de SCA Packaging. SCA Packaging is in Europa de marktleider voor het leveren van klantspecifieke verpakkingsoplossingen met de nadruk op een geavanceerd ontwerp en lokale service dicht bij de klant. Als lid van de Zweedse SCA Groep, is SCA Packaging ook Europa's grootste producent van golfkarton, leidend producent van containerboard papier voor de golfkartonindustrie, en leverancier van verpakkingen op maat. SCA Packaging biedt werk aan meer dan 21,500 mensen op 300 locaties in meer dan 30 landen, en genereerde in 2004 een omzet van bijna EUR 3,5 miljard.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in de Benelux. De sector GTI Industrie is een toonaangevende groep van bedrijven met een samenhangend en volledig pakket aan technische diensten voor de industrie. In ieder marktsegment heeft GTI Industrie ervaring, met kleine en grote opdrachten, mono- of multidisciplinair, in nieuwbouw, renovatie, onderhoud en beheer.

GTI maakt deel uit van Fabricom, de Europese leider op het gebied van elektrische, mechanische en HVAC-installaties en het daaraan verbonden onderhoud. De ondernemingen van de Groep (Axima in Europa, Endel en Ineo in Frankrijk, Fabricom GTI in België en GTI in Nederland) voorzien in optimale oplossingen voor klanten in Industrie, Utiliteit, Infra en dienstensector. Bij Fabricom werken 46.000 mensen. Fabricom realiseerde een omzet van 5,7 miljard euro in 2004, voornamelijk in de Benelux en Frankrijk, maar ook in tal van andere Europese landen. Fabricom is een volle dochteronderneming van SUEZ.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij:
GTI nv
Leen Geschiere, Concernmarketing en communicatie Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 00; fax: 030 656 94 15;
e-mail: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com