Frans Maas

Persbericht / Press release

Frans Maas breidt fors uit in Russische Federatie en GOS-landen

Venlo, 19 april 2005

Koninklijke Frans Maas Groep N.V. heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met STS Logistics o.o.o. in de Russische Federatie. Met deze overeenkomst is Frans Maas aanwezig in 30 steden in de Russische Federatie en GOS-landen en heeft daarmee een unieke positie op het Eurazië continent. Frans Maas heeft al vestigingen in Moskou, Istra, Samara, Jekatarinburg en Perm

STS Logistics heeft met twintig vestigingen in de Russische Federatie, van de westgrens tot Sachalin en zeven vestigingen in de overige belangrijkste GOS landen, het meest uitgebreide netwerk voor logistieke dienstverlening in die regio. De onderneming met 250 medewerkers en een bruto jaaromzet van USD 80 miljoen, heeft zowel bekende multinationale ondernemingen als lokale ondernemingen als klant.

Frans Maas neemt in eerste instantie een belang van 20% in STS Logistics met de intentie dit belang de komende jaren uit te breiden tot een ruime meerderheid. Na een grondige voorbereiding zullen de gezamenlijke operationele activiteiten in het najaar van start gaan. De internationale expeditieactiviteiten van Frans Maas in de Russische Federatie worden dan overgedragen aan STS. Logistieke projecten blijven daar vooralsnog buiten maar zullen in de toekomst ook worden ondergebracht bij STS. In verband met de complexiteit van de logistieke structuur en regelgeving in Rusland richten de ondernemingen samen een speciale `Rusland desk' in.




Frans Maas