Gemeente Rotterdam

Nr. 69
19 april 2005 .

Biologische markt op Eendrachtsplein

Rotterdam krijgt weer een biologische markt. Elke dinsdag zal op het Eendrachtsplein een variatie aan biologische artikelen te koop zijn. De markt gaat vandaag om 14.00 uur van start. Omwonenden hebben enthousiast gereageerd op de komst van de biologische markt. De gemeente verwacht een verlevendigend effect op het plein en een impuls voor de omliggende horeca en detailhandel.

Wethouder Wim van Sluis (Economie, Haven, Milieu en Werkgelegenheid) verricht om 14.00 uur de openingshandeling, samen met Boudewijn Vester, lid van het dagelijks bestuur van de Centrumraad. De biologische markt is wekelijks geopend op dinsdagen van 09.30 - 17.30 uur. De tien marktplaatsen staan in een lintopstelling.

De keuze van het Eendrachtsplein is voorafgegaan door een zorgvuldig selectieproces. Gemeente en markkooplieden hebben gekozen uit verschillende centrumlocaties. Dagelijks passeren zeer veel mensen het Eendrachtsplein. Het plein is uitstekend bereikbaar, ook per openbaar vervoer. Gemeente en marktkooplieden hebben bindende afspraken gemaakt over het schoonhouden van het plein.

Winkeliers en omwonenden zijn in grote meerderheid enthousiast over de komst van de biologische markt. Dat bleekt tijdens een inspraakbijeenkomst die op 15 februari is georganiseerd. De Centrumraad heeft op 14 maart, tijdens een openbare vergadering, een positief advies uitgebracht over het instellen van een biologische markt op het Eendrachtsplein.

Rotterdam heeft eerder een biologische markt gehad. Deze markt werd tussen 1998 en 2000 op het Noordplein gehouden. Deze markt is niet levensvatbaar gebleken, naar algemeen wordt aangenomen omdat deze locatie buiten het centrum minder geschikt is.

noot voor de redactie/