Ingezonden persbericht

Een TIPI'sche vakantie

Genieten van rust, ruimte en natuur in een originele Sioux-tipi

HEERDE, 20050419 -- De lente is in volle gang. De zon laat zich meer zien en de vakantiekriebels beginnen te komen. Wordt het dit jaar weer gestresst op pad of gaan we eens echt genieten van een welverdiende vakantie. Genieten van de natuur, ruimte en rust. Vergezichten, paarse lavendelvelden als achtertuin en een vleugje natuur.


In Frankrijk, in de Provence, net boven het dorp Moustiers St. Marie ligt een klein plateau op 1000 meter hoogte. Daar staan ongeveer drie boerderijen, een gîte, enkele verbouwde ruïnes en een kleine natuurcamping (aire naturel).

Op een apart gedeelte van deze camping heeft u de unieke mogelijkheid om te genieten van een vakantie in een originele, volledig ingerichte Sioux tipi.
Als bewoner van de tipi's beschikt u, naast het gebruik van het sanitair van de camping, over een eigen halfopen buitendouche. Lekker buiten douchen, toch privé en een prachtig uitzicht over de lavendel.

"Samen met George, boer en eigenaar van de camping heb ik drie jaar het beheer gehad over de camping. Mensen welkom heten, informatie geven over de omgeving, het sanitair goed schoonhouden met biologisch afbreekbare producten, want ook ik wil graag op blote voeten, zonder op mijn hielen te hoeven staan, genieten van een douche." Aldus Monique, die ik sprak in haar tijdelijke woning; een finse blokhut in het bos bij Wapenveld. Het is nog steeds vreemd voor veel mensen om een indianentent als vakantiehuis te huren. Maar zo'n tent is veel comfortabeler dan welk huisje, caravan of andere tent dan ook. Deze is zes meter hoog zes meter doorsnede, prachtig ingericht met onder andere natuurlatex matrassen, dekbedden, veren hoofdkussens en een volledig ingerichte keuken waar gekookt wordt op gas. "Nee je slaapt niet op de grond! En overigens liggen er mooie kleden op de bodem van de tipi. Mensen slapen veel op vakantie, dus moet dat van de beste kwaliteit zijn. De driehoekvorm en de natuurlijke airco van een tipi zorgen voor een zeer aangenaam en rustgevend binnenklimaat.

De omgeving biedt een variatie aan mogelijkheden voor rust, uitstapjes naar Provençaalse markten en fysieke activiteiten. Het Lac Du St. Croix met al zijn watersportmogelijkheden ligt zo'n twintig minuten rijden van de camping. Het water is prachtig helder blauwgroen en nodigt uit tot zwemmen, zeilen, kanoen en waterfietsen. Dan is daar vlakbij de Gorge Du Verdon, een kloof gerenommeerd om zijn klim mogelijkheden en wandelroutes.
Aan de Gorge is een ranche waar "western style" paardgereden kan worden. Zowel lessen in de bak als tochten door de natuur. En als je 's avonds geniet van je wijntje, gezeten voor de tipi, zie je de gekleurde schermen van de parapenters in de avondlucht zweven en vlakbij landen. De tenten hebben namelijk uitzicht op de "site de vol libre", hun afspringplek.

In deze schitterende natuur met een overdosis aan schoon water, heldere lucht, ruimte en rust kunt u ervaren wat vrijheid met u doet.
Monique is nu gestopt met het beheer van de camping omdat ze zich, op vragen van de gasten, meer wil gaan bezighouden met het begeleiden van wandeltochten dan wel het geven van ochtendyoga of gewoon de weg wil wijzen voor hun uitstapjes in de omgeving. Ze spreekt vloeiend Frans, is professioneel sport en yogalerares en heeft vroeger gewerkt als reisbegeleidster voor de ANWB.

Voor het eerst gaat ze ook weken voor vrouwen organiseren, die ze "welzijns- en weerbaarheids verhogende verwenweken voor vrouwen in de Provence" noemt. Met als thuisbasis de twee tipi's en haar eigen De Waard tent.

Voor informatie over de tipi-arrangementen kunt u terecht bij Monique Senstius 0578-692761 (na 18:00) of 06-23218035

Wees uitgenodigd voor een zinnenstrelend Frans avontuur!




Ingezonden persbericht