Gemeente Woudenberg


2005-022 Woudenberg wint Gouden Glasbak 2004

WOUDENBERG, 17 maart 2005
De gemeente Woudenberg ontvangt op woensdag 20 april 2005 de Gouden Glasbak 2004 van de Stichting Kringloop Glas. De gemeente Woudenberg heeft in 2003 42 kilo glas per inwoner ingezameld. Dat is 19 kilo glas méér dan de norm voor gemeenten van de omvang van Woudenberg.

De cijfers zijn afkomstig van de Uitvoering Afvalbeheer van SenterNovem, dat zorgt voor de monitoring en evaluatie van het afvalbeheer. De doelstellingen van het landelijk afvalbeheerplan voor glasinzameling zijn voor gemeenten van de omvang van Woudenberg vastgesteld op 23 kilo per inwoner per jaar, terwijl de doelstellingen van het Convenant Verpakkingen III voor glas(verpakkingen) neerkomen op zon 28 kilo per inwoner per jaar. Woudenberg (met 42 kilo glas per inwoner in 2004) wint daarom volgens de Stichting Kringloop Glas met recht de Gouden Glasbak 2004.

Nieuw afvalbeleid
De gemeente Woudenberg scoort overigens niet alleen goed als het gaat om de inzameling van glas. Ook andere afvalstromen worden in Woudenberg goed gescheiden. Dat bleek al eerder uit cijfers van de Afvalverwijdering Utrecht (AVU) en het Gewest Eemland.

Op 1 april 2005 start het nieuwe afvalbeleid van de gemeente Woudenberg. Alle GFT (groente-, fruit- en tuinafval) en restafval wordt ingezameld door middel van klikos. Daarnaast voert de gemeente een elektronische stortpas voor de Milieustraat in en zijn op verschillende plaatsen in de gemeente ondergrondse glasbakken geplaatst.
Laatst gewijzigd op 17/03/2005