Gemeente Tilburg

GEZOCHT: slimste school van Tilburg e.o. 2005

Woensdag 20 april wordt voor de derde maal de Scholenstrijd georganiseerd. 6 Middelbare scholen uit Tilburg en omstreken zullen in een quiz strijden om de titel `Slimste school van Tilburg en omgeving`, die nu in het bezit is van het Beatrix College. In de quiz maken 4 Havo en 5 VWO scholieren kennis met verschillende kanten van Tilburg, van onderwijs tot gemeente, van sport- tot studentenleven.

De deelnemende scholen zijn: 2College Noord, 2College Oisterwijk, 2College West, het Beatrix College, St. Odulphuslyceum en het Theresialyceum. Zij leveren ieder een team bestaande uit 4 personen, die worden aangemoedigd door hun klasgenoten. Één van de teams maakt kans op een bioscoop bezoek met de deelnemers en het publiek, inclusief eten. De quiz vindt plaats van 15.00 tot 17.00 in de raadzaal van het Stadskantoor (Stadhuisplein 130). De presentatie is in handen van Sebastian Labrie, beter bekend als Ray uit Goede Tijden Slechte Tijden. De jury bestaat uit wethouder Hugo Backx van Onderwijs (voor- zitter), Ad van Dooren van Avans Hogeschool, Jef van Riet van de Universiteit van Tilburg en Wim de Vries van Fontys Hogescholen.

De Scholenstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Overleg Tilburgse Studentenverenigin- gen (SOTS) in samenwerking met de gemeente Tilburg, Universiteit van Tilburg, Avans Hoge- school en Fontys Hogescholen. Met diverse activiteiten willen zij duidelijk maken dat Tilburg een uitstekende onderwijs- en studentenstad is.

Contactpersonen voor de pers:

· Marit Tuinhof, SOTS, telefoon 06-24622181.
· Esy Hoek, gemeente Tilburg, telefoon 013-542 88 35.


---- --