Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Woensdag 20 april:
Inloopavond verkeersmaatregelen Middeldijk

BARENDRECHT (maandag 11 april 2005) - De gemeente Barendrecht organiseert op woensdag 20 april in de hal van het gemeentehuis een inloopavond over het nieuwe inrichtingsvoorstel voor de Middeldijk. Lange tijd was er sprake van een mogelijke afsluiting van de Middeldijk. Dit om het aantal verkeersbewegingen op de dijk terug te dringen en de snelheid drastisch terug te brengen. Deze 'knip' stuitte echter op veel verzet van bewoners uit vooral de wijk Nieuweland. Tijdens de begrotingsbehandeling in de raadsvergadering van november 2004 is een amendement van de CDA-fractie aangenomen voor het openhouden van de Middeldijk en het inrichten van de Middeldijk met aanvullende 30 km maatregelen. Het nieuwe inrichtingsvoorstel voor de Middeldijk ligt tot en met 27 april ter inzage in het gemeentelijk Servicecentrum.

Het nieuwe voorstel betreft het realiseren van aanvullende verkeersmaatregelen op de Middeldijk. Nieuw is het instellen van een 30km-zone tussen de Sweelincklaan en de Strausslaan, inclusief het gedeelte van de Strausslaan tot aan de kruising met de van Beethovensingel/Wagnerstraat. De belangrijkste elementen uit het voorstel zijn onder meer; versmalling van de rijbaan tot 5 meter en verbreding van het fietspad dat op dijk-niveau ligt tot 3,5 meter. Hierdoor wordt het gebruik van het fietspad aantrekkelijker. Ook wordt de kruising van het provinciale fietspad met de Middeldijk zodanig aangepast dat fietsers veiliger en beter zichtbaar de weg over kunnen steken. De huidige obstakels op de dijk blijven grotendeels behouden en worden naar de zijkant van de rijbaan verplaatst. Bij de wegaansluiting met de Strausslaan wordt een plateau aangelegd en wordt de huidige voorrangssituatie opgeheven. Tevens wordt voorgesteld op enkele plaatsen een drempel aan te leggen om de snelheid van het autoverkeer te verlagen.

Inloopavond
Op 20 april organiseert de gemeente een inloopavond voor bewoners en geĂŻnteresseerden. De avond wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Bezoekers kunnen tijdens de avond uitgebreid kennis nemen van de voorgestelde verkeersmaatregelen. Uiteraard is het mogelijk om tijdens de avond een inspraakreactie in te dienen, hiervoor zijn speciale formulieren beschikbaar.

Noot voor de pers,