Landstede


Leerling naar internationale simulatie Europees Parlement

Anneke Valk, leerling van het Thomas a Kempis College, doet van 9-15 april mee aan een internationale conferentie in Den Haag en Amsterdam. Daarnaast is ze van 20-23 april voorzitter van de regionale ronde van het Model European Parliament (MEP), een simulatie van het Europees Parlement.

De internationale conferentie vindt plaats naar aanleiding van de nationale zitting van het Model European Parliament (MEP) dat vorig jaar september plaatsvond in Den Haag. Daar vergaderde en debatteerde ze met leerlingen uit andere provincies over de Europese Unie. Het MEP heeft als doel jongeren inzicht te bieden in het beleid van Europa. Aan de conferentie nemen afgevaardigden van een groot aantal Europese lidstaten deel. Namens Nederland doen vijf deelnemers (allemaal vwoers) mee.

Naast debatteren staat teambuilding op het programma. Hiervoor gaan de deelnemers naar Amsterdam. Gedurende de conferentie verblijven ze bij gastgezinnen. Van 20-23 april is Anneke voorzitter van de commissie Constitutionele Zaken tijdens de regionale voorronde van het MEP. De conferentie vindt grotendeels plaats in het Provinciehuis in Zwolle.

Er doen zon vijftig leerlingen van verschillende Overijsselse scholen mee. Omdat de organisatoren uitwisseling belangrijk vinden, zijn er onder de deelnemers ook scholen uit Letland.