Stadsdeel Zeeburg

Grote Voorjaarsschoonmaak 2005

Start Schoon, Heel en Veilig in 2003 -
Grote Voor- en Najaarsschoonmaak 2004 - Adoptieplan - Tips van Jo - Geveltuinen Indische Buurt - Voorlichting op scholen - Grote Voorjaarsschoonmaak 2005

De Grote Voorjaarsschoonmaak staat voor de deur. Van 20 t/m 27 april 2005 maakt stadsdeel Zeeburg de Indische Buurt extra schoon, samen met bewoners, ondernemers, woningcorporaties Ymere, De Dageraad en Eigen Haard Olympus Wonen, scholen en de instanties Opbouwwerk, MDSO en Cybersoek.

Informatiebus
De hele week staat op vele plekken in de Indische Buurt een informatiebus. In deze bus krijgt u informatie en kunt u bij een kopje koffie uw ideeën kwijt over het schoonhouden van de wijk (de drie beste ideeën worden uitgevoerd door het stadsdeel). Lees meer over alle acties en de standplaatsen van de bus in het programma.

Verfraaiing Javastraat
Terwijl de Grote Voorjaarsschoonmaak aan de gang is, begint het stadsdeel met het verfraaien van de Javastraat. De straat krijgt nieuw straatmeubilair, zoals fietsrekken, banken en afvalbakken. Ook worden de trottoirs beter begaanbaar gemaakt. Na afloop van deze werkzaamheden krijgt de Javastraat ook nog een frisse schoonmaakbeurt.

Adoptie
Sinds de Najaarsschoonmaak van 2004 is het voor Zeeburgbewoners mogelijk om één of meer afvalcontainerlocaties te adopteren. Er zijn al 25 adoptiebewoners. Dit zijn bewoners die zich ergeren aan de onnodige vervuiling rond de afvalbakken en die mee willen helpen dit probleem aan te pakken. Door hun afvallokatie te adopteren, nemen zij de afvalbakken als het ware onder hun hoede. Lees verder...

Indische Buurt wordt schoner!
Met de inspanning van alle Indische Buurtbewoners, ondernemers en instanties zorgden we er in 2004 voor dat de Indische Buurt schoner wordt. Op veel plekken kan het echter nog beter. Als iedereen zich aan de afvalregels houdt, gaat dit een stuk sneller en kost het minder. Of bel op werkdagen gratis met de stadsdeelwerf op 0800-ZEE BU RG (933 28 74).