EUROPEES PARLEMENT DEN HAAG

Debat over de europese grondwet

UITNODIGING

Op 1 juni a.s. zal de Nederlandse bevolking tijdens een raadgevend referendum gevraagd worden antwoord te geven op de vraag:

Bent u voor of tegen instemming door Nederland met het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa?

De referendumcommissie stuurt een feitelijke samenvatting van de grondwet naar alle kiezers. Naast feitelijke informatie is er echter ook debat nodig.

Studenten, jonge ambtenaren en andere jonge 'professionals' uit de Haagse regio worden hierbij door Instituut Clingendael, Europese Beweging Nederland, Europese Commissie, Europees Parlement, Haagse Hogeschool, Nederlands Debat Instituut en de Campus Den Haag, Universiteit Leiden uitgenodigd om te komen debatteren over de grondwet op:

woensdag 20 april
van 17.00 uur tot 19.00 uur
in café Dudok
Hofweg 1a, Den Haag

Joost Lagendijk, lid van het Europees Parlement voor GroenLinks en Harry van Bommel, lid van de Tweede Kamer voor de SP zullen als eerste stelling nemen. Het debat zal een sterk interactief karakter hebben onder leiding van Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut.

Aanmelden kan via de e-mail van Europese Beweging Nederland: ebn@xs4all.nl

Dit debat is het eerste in een serie van Haagse Europa debatten over het referendum en andere Europese onderwerpen. Een vervolgdebat over het referendum zal gehouden worden op 18 mei, zelfde tijd, zelfde plaats. Een nadere uitnodiging hiervoor volgt.

18 apr 05 16:37