Laurus NV

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 19 april 2005

Hoogvliet heeft primeur Lekker & Laag Superstores

Nieuwe winkel groot en goedkoop

Morgen, 20 april 2005, opent in Rotterdam-Hoogvliet de eerste Lekker & Laag Superstore zijn deuren. De nieuwe winkel is wat in de levensmiddelenbranche een 'no compromise'-winkel genoemd wordt. Er worden geen concessies gedaan aan de prijs, en ook niet aan het assortiment.

Lekker & Laag Superstore biedt gegarandeerd de laagste vaste prijs in de markt (Elke Dag de Laagste Prijs). Klanten die een product elders tegen een lagere vaste prijs aantreffen, krijgen dit tegen overlegging van de kassabon gratis mee naar huis. De prijs wordt onmiddellijk aangepast. Goed voor de portemonnee zijn ook de 2.000 artikelen van het EDAH-huismerk, die tot 25% goedkoper zijn dan het vergelijkbare A-merk.

Het assortiment van de Lekker & Laag Superstore is van hoge kwaliteit en bovendien het meest uitgebreid van alle Nederlandse supermarkten. In Hoogvliet zijn op 3.000 m2 zo'n 30.000 artikelen te vinden, twee keer zoveel als in de gemiddelde supermarkt.

Lekker & Laag Superstores werkt met acht Elke Dag-garanties (Elke Dag Laagste Prijs, Elke Dag Grootste Keus, Elke Dag Absoluut Vers, Elke Dag Beste Kwaliteit, Elke Dag Zelfgebakken Brood, Elke Dag Kortste Rijen, Elke Dag Gratis Parkeren, Elke Dag Vriendelijk en Behulpzaam). Deze zorgen bij elkaar al voor een supermarkt die de vergelijking met andere glansrijk doorstaat.

Echt bijzonder wordt de Superstore echter door de vele dingen die er uit springen. De zeer omvangrijke diepvriesafdeling, met onder andere negentig verschillende maaltijdcomponenten waaruit de consument naar eigen inzicht een maaltijd kan samenstellen. De biefstuk van Belgische Blauwen, die tot de top van de wereld behoort. De internationale straat, met specialiteiten uit onder andere de Thaise, Japanse en Indonesische keuken, die in geen enkele andere supermarkt te vinden zijn.

Lekker & Laag Superstore beschikt over een eigen bakkerij, waar dagelijks vanaf de basis (water en meel) vers brood gebakken wordt. Op de banketafdeling wordt een aantal exclusieve specialiteiten gepresenteerd onder de naam 'Les Tompouces de Paris'. In samenwerking met Casino is een uitgebreid en uniek assortiment Franse kazen toegevoegd. De groente-en-fruitafdeling, ten slotte, kent naast het gebruikelijke assortiment een groot aantal exoten, primeurs, unieke salades en minigroentes.

De Lekker & Laag Superstore in Hoogvliet is een proefwinkel. In de komende maanden gaan er nog drie proefwinkels open, verspreid over het westen, midden en oosten van het land. Aan het einde van het jaar worden de resultaten van de proef geëvalueerd en zal een beslissing worden genomen over de verdere uitrol van de formule. Hiervoor komen minimaal veertig vestigingspunten in aanmerking.

Laurus en de weg naar herstel

Laurus stelt zich ten doel haar positie in de Nederlandse levensmiddelenmarkt de komende jaren in belangrijke mate te versterken, daarbij gebruikmakend van onderling verschillende winkelformules die zelfstandig, vanuit een eigen identiteit en commercieel beleid, hun specifieke marktsegment bewerken. Laurus werkt aan haar herstel op basis van een herstelplan, lopend tot eind 2007. De weg naar herstel wordt daadkrachtig maar stap voor stap afgelegd, onder voortdurende en scherpe bewaking van de kosten van de bedrijfsvoering en met een geconcentreerde en ononderbroken aandacht voor de back-office processen. In 2005 geeft Laurus naast een verdere verhoging van de efficiency prioriteit aan de verbetering van de winkelformules.


---

Perscontacten:

Frits Kremer, telefoonnummer 0031 (0)73 622 37 14 / 0031 (0)6 22 45 88 57