Provincie Utrecht

Persbericht

Vereniging Bosbrandweer na 75 jaar opgeheven

Driekwart eeuw bosbrandpreventie vanuit brand- en kerktorens

19-4-2005
Begin 2005 is de Utrechtse Bosbrandweer Vereniging (UBV) na 75 jaar opgehouden te bestaan. De UBV leverde sinds 1930 met behulp van veel vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van bosbranden in de provincie Utrecht. Op dinsdag 20 april ontvangt de commissaris van de Koningin een boek over de geschiedenis van de UBV.

Vanaf brandtorens en kerktorens werd het kostbare bos- en heidegebied nauwlettend in de gaten gehouden. Onder meer door de komst van surveillancevliegtuigen en de verdere professionalisering van brandpreventie, is de rol van de Utrechtse Bosbrandweer Vereniging overbodig geworden. De taken zijn overgegaan naar de regionale en lokale brandweerkorpsen.

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de UBV is het boekje "Utrechtse Bosbrandweer Vereniging; 75 jaar paraat" verschenen dat op 20 april aanstaande in het Utrechtse Paushuize wordt overhandigd aan de commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, mr. B. Staal.

Noot voor de pers: U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de overhandiging van het boekje `Utrechtse Bosbrandweer, 75 jaar paraat', op dinsdag 20 april om 15.30 uur in Paushuize, Kromme Nieuwe Gracht 49 (Soetesalon).

Aanmeldingen graag bij Adriaan Buitink (030) 258 23 12, of adriaan.buitink@provincie-utrecht.nl.

Laatst gewijzigd op 04/19/2005 02:06:09 PM. Paginabeheer: Bas.Thomas@provincie-utrecht.nl