Ingezonden persbericht


webMethods richt zich met de nieuwste versie van Fabric op groeiend belang van productiviteit van bedrijfsprocessen

webMethods Fabric versie 6.5 gebruikt nieuwste technologische ontwikkelingen als Fingerprinting en Smart Services voor verbetering van bedrijfsprestaties

Amsterdam - 20 april 2005 - webMethods Inc. (Nasdaq: WEBM), een toonaangevend leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, maakt de introductie bekend van de nieuwste versie van webMethods Fabric(tm), de eerste volledig geïntegreerde productsuite waarmee bedrijfsprestaties worden verbeterd door de productiviteit van bedrijfsprocessen te verhogen. Door de inzet van Smart Services en Smart Processes zorgt webMethods Fabric 6.5 ervoor dat nieuwe bedrijfsapplicaties sneller beschikbaar komen. Tevens biedt het patentwaardige technologie waarmee organisaties naast real-time inzicht in alle bedrijfsprocessen, middels 'Fingerprinting' al vooraf kunnen voorspellen welke processen op enig moment bijgestuurd dienen te worden.

Met webMethods Fabric 6.5. kan een businessanalist binnen één uniforme gebruikersomgeving elk model met bedrijfsprocessen ontwerpen en alle relevante prestatie-indicatoren (kpi's) aan die processen toewijzen. Precies hetzelfde procesmodel wordt daarna door de IT-afdeling gebruikt om de processen daadwerkelijk uit te rollen. Hierdoor kunnen businessanalisten en IT-analisten effectief en probleemloos met elkaar samenwerken en kunnen nieuwe processen sneller worden samengesteld en in gebruik worden genomen. Deze unieke mogelijkheid is onderdeel van de visie van webMethods waarin organisaties voor het integreren en samenstellen van systemen gebruik maken van Smart Services(tm) en Smart Processes(tm). Smart Services zijn op standaarden gebaseerde componenten, die snel aan elkaar gekoppeld kunnen worden en zo nieuwe bedrijfsprocessen en applicaties vormen. Smart Processes zijn processen, die automatisch beschikken over alle karakteristieken van de Smart Services waaruit ze zijn opgebouwd en alle bedrijfsmatige indicatoren kunnen weergeven waarmee organisaties de activiteiten in real-time kunnen volgen en optimaliseren.

"Organisaties zoeken naar effectievere manieren om het gat te dichten tussen wat bedrijfsmatig nodig is en wat IT kan leveren. Deze organisaties willen een alternatief voor ontwikkeling van maatwerksoftware en kant-en-klare softwarepakketten," zegt David Mitchell, president en CEO van webMethods. "De traditionele benaderingen leveren de applicaties gewoonweg niet snel genoeg voor de businesskant. webMethods Fabric hebben we vorig jaar geïntroduceerd als een nieuw soort platform waarmee bestaande IT investeringen gebruikt kunnen worden om bedrijfsprocessen te integreren en optimaliseren. webMethods Fabric 6.5 versneld de inzet van deze applicaties significant. De ingebouwde intelligentie geeft organisaties ongekende mogelijkheden om op elk moment te zien wat er gebeurt en te voorspellen wat er gaat gebeuren."

"Met onze huidige oplossing staan we al heel dicht bij onze klanten, zodat we het aankoopgedrag goed kunnen volgen en voorspellen, om een betere service te verlenen," zegt Peter van Kralingen, vice president IT bij Albert Heijn. "Om nog een stap dichterbij te komen en onze bedrijfsprocessen te optimaliseren, zochten we een schaalbare en flexibele oplossing. Een oplossing, die in lijn is met onze visie en waarmee ook toekomstige geïntegreerde oplossingen kunnen worden geïmplementeerd voor onze winkels, distributiecentra, leveranciers en overige concernbrede IT-systemen. Met de migratie naar webMethods Fabric krijgen we meer relevante informatie tot onze beschikking dan onze concurrenten. Hierdoor besparen we geld door onze gehele operationele keten heen en kunnen we een betere service bieden aan onze klanten."

webMethods is de enige grote integratieleverancier die beheer van webservices in de kern van haar softwareoplossing heeft ingebouwd, waardoor gebruikers volledig kunnen profiteren van alle voordelen van een ondernemingsbrede SOA.

Nieuwe functionaliteiten en voordelen

webMethods Fabric 6.5 biedt de volgende nieuwe functionaliteiten:


· Analist mode. Eenvoudig te gebruiken mode waarmee niet-technische gebruikers (zoals businessanalisten) nieuwe bedrijfsprocessen kunnen ontwerpen en zo een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen.


· Snelle samenstelling. Samenstellen van nieuwe applicaties en processen via Drag-and-drop maakt nieuwe bedrijfsoplossingen sneller beschikbaar. Er is geen programmeercode nodig en dus is er ook weinig tijd nodig voor het programmeren en testen.


· Iteratief verbeteringen aanbrengen. De geïntegreerde module voor het management van bedrijfsprestaties maakt het mogelijk om kpi's en andere metingen snel en eenvoudig aan specifieke bedrijfsprocessen te relateren. Met de ingebouwde terugkoppeling in de bedrijfsprocessen kunnen beslissers iteratief verbeteringen aanbrengen in de operationele activiteiten van de organisatie.


· Voorspellende monitoring. 'Patent-pending' technologie automatiseert het monitoren van de activiteiten en de bedrijfsprocessen. Op uitzonderingen kan worden geanticipeerd door het huidige activiteitenniveau af te zetten tegen de historische trends en patronen (Fingerprinting). Hierdoor kunnen gebruikers al gewaarschuwd worden, voordat potentiële problemen zich voordoen en snel actie ondernemen.


· "My webMethods". Een configureerbare, taakgeoriënteerde gebruikersinterface die zowel management als operationele metingen beschikbaar maakt, afhankelijk van de ingestelde gebruikersrol (business of IT). Gebruikers zijn productiever doordat ze binnen één omgeving op het juiste tijdstip over de juiste informatie kunnen beschikken.


· Enterprise SOA raamwerk. Uitgebreide mogelijkheden voor webservicemanagement en berichtenuitwisseling, samen met voorspellende controle op de servicekwaliteit maakt het mogelijk om op webservice gebaseerde oplossingen op grote schaal in te zetten.

Voor een volledige beschrijving van webMethods Fabric 6.5: www.webmethods.com/fabric65.

Prijsstelling en beschikbaarheid

webMethods Fabric 6.5 zal algemeen beschikbaar zijn in de zomer van 2005. Bestaande klanten kunnen alle componenten van webMethods Fabric, die onder de huidige overeenkomst vallen, upgraden. Voor nieuwe klanten wordt een project gebaseerde prijsstelling voor webMethods Fabric gehanteerd.

Over webMethods, Inc.

webMethods (Nasdaq: WEBM) levert bedrijfsintegratiesoftware, die alle beschikbare IT-systemen kan integreren, samenstellen en optimaliseren, teneinde de productiviteit van bedrijfsprocessen te verbeteren. De innovatieve en beproefde oplossingen van webMethods leveren aan wereldwijd meer dan 1250 topondernemingen een unieke combinatie van efficiëntie, slagvaardigheid en controle. Het hoofdkantoor van webMethods staat in Fairfax, Virginia in de Verenigde Staten. De onderneming heeft diverse andere vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa, waaronder Amsterdam.