Siemens

Persbericht

IND 0504.667 nl

Den Haag, woensdag 20 april 2005

Hoek Loos geeft Siemens opdracht voor moderniseren besturing luchtsplitsingsfabriek

Hoek Loos B.V. uit Schiedam heeft Siemens Nederland N.V. uit Den Haag de opdracht gegeven voor een grootscheepse modernisering van een eerste luchtsplitsingsfabriek op het terrein van Corus in IJmuiden. Het gaat hierbij om vervanging van de bestaande besturing door een Siemens PCS 7 systeem. Met deze turn-key opdracht is een bedrag van circa een half miljoen euro gemoeid.

Hoek Loos heeft voor het staalbereidingsproces bij Corus vier zogenaamde luchtsplitsingsfabrieken in IJmuiden. Daarnaast bezit het bedrijf dergelijke installaties in het Rotterdamse Botlek gebied. Deze zijn, inclusief een hulpinstallatie, voorzien van klassieke door derden geleverde DCS systemen met paneel besturing. In samenwerking met Imtech is inmiddels begonnen met de vervanging van het eerste besturingssysteem door PCS 7 dat in oktober wordt opgeleverd.
Hoek Loos heeft voor PCS 7 van Siemens gekozen, mede vanwege de redundantie op elk niveau, de mogelijkheden van asset management en de geïntegreerde failsafe techniek.
De luchtsplitsingsfabrieken in IJmuiden en de Botlek voorzien zowel grote afnemers rechtstreeks als de eigen Hoek Loos organisatie van zuurstof, stikstof en edelgassen als argon, krypton en xenon.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens divisie Industry, Ronald Nijssen
Tel: (070) 333 9516, E-mail: ronald.nijssen@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Hoek Loos IJmuiden, Erik van Deursen
Tel. 0251 28 76 04, E-mail: erik.van.deursen@hoekloos.nl Internet: www.hoekloos.nl

Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325, E-mail: bernard.bos@siemens.com, Internet www.siemens.nl/persinfo