Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 20 april 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Orfeo 1, dakkapel voorgevelzijde en kozijn in achtergevel plaatsen.

Merelhoven 397, woonhuis aan voorzijde.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Orfeo 1, dakkapel voorgevelzijde en lichtkozijn in achtergevel plaatsen.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 21 april 2005, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 14 april 2005:

Mendelssohnstraat 19, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Mendelssohnstraat 19 en 21, uitbouw achterzijde bouwen.

KAPVERGUNNINGEN

Er is een kapvergunning aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 13 april 2005:

Nabij wijkcentrum Het Anker aan het Doormanplein 32 2 platanen en 1 eik. Herplant met 8 grote bomen rondom het nieuw te bouwen complex.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

VRIJSTELLINGSPROCEDURE KANAALWEG 2-A

Het college maakt bekend dat ze voornemens is om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van een bedrijfsruimte voor het bedrijf Raffles Furniture op het perceel Kanaalweg 2a.

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Stadsdeelpark, Herziening I, maar in overeenstemming met het toekomstige bestemmingsplan voor het gebied, s-Gravenweg-west 2004. Omdat door de Provinciale Planologische Commissie een positief advies is uitgebracht over het voorontwerp bestemmingsplan s-Gravenweg-west 2004 is het mogelijk om door middel van een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19 lid 2 vooruit te lopen op dit toekomstige bestemmingsplan, voordat het in werking is getreden.

Gelet op het bepaalde in artikel 19a lid 4 ligt het bouwplan, voorzien van de ruimtelijke onderbouwing (in dit geval het voorontwerp bestemmingsplan s-Gravenweg-west 2004), met ingang van 22 april 2005 gedurende een termijn van vier weken ter inzage. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zijn zienswijzen, over het voornemen om voor dit bouwplan vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan, kenbaar maken.

EVENEMENTENVERGUNNING

Het college maakt bekend dat ze een evenementenvergunning heeft verleend aan de Stichting Sociaal Kultureel Werk Capelle Schollevaar voor het houden van festiviteiten op het grasveld nabij de Gong op Koninginnedag zaterdag 30 april 2005.

De vergunning ligt vanaf heden ter inzage.

ZUIDERSTER-PRESTATIELOOP

Het college maakt bekend dat ze een vergunning heeft verleend aan De ZuiderSter BV voor het houden van de jaarlijkse ZuiderSter-prestatieloop op zondag 29 mei 2005

De vergunning ligt vanaf heden ter inzage.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, het bouwplan betreffende de vrijstellingsprocedure Kanaalweg 2-a, de evenementenvergunning en de vergunning betreffende de ZuiderSter-prestatieloop liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.