Politie Zeeland


---


W-2173-2005 Steekpartij in Vlissingen opgelost

De steekpartij, die plaatsvond op 1 april op de Paauwenburgweg in Vlissingen, is door de politie opgelost.
Oorzaak was een conflict wat een 25-jarige Vlissinger op vrijdag 1 april met een 18-jarige plaatsgenoot had gehad. Hierbij had hij de 18-jarige in het gezicht geslagen. Het tweetal heeft al langere tijd problemen met elkaar.
Diezelfde avond kwam de 18-jarige, in gezelschap van enkele andere personen, naar de woning van de 25-jarige en er ontstond een vechtpartij waarbij een 57-jarige Vlissinger, die probeerde tussenbeide te komen, met een mes in zijn zij werd gestoken. De 18-jarige Vlissinger werd diezelfde dag, samen met een 23-jarige plaatsgenoot aangehouden. In de dagen daarna werden nog eens drie Vlissingers in de leeftijd van 23 en 25 jaar aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Op dinsdag 19 april bekende de 18-jarige Vlissinger dat hij de 57-jarige man met een mes had gestoken. Hij zit nog vast terwijl alle andere betrokkenen inmiddels in vrijheid zijn gesteld.

Z-2174-2005 Diefstal uit woning
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de van der Moerestraat in Axel.
Uit de woning is computerapparatuur, geluidsapparatuur, een fotocamera en een tas met een potermonnee weggenomen.
De waarde van de ontvreemde goederen is niet bekend.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland