Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwanenberg Food Group wil conservenfabriek starten in de Verenigde Staten

Zwanenberg Food Group (ZFG) is voornemens een conservenfabriek te starten in Cincinatti, Ohio. Hiervoor is een bod gedaan op een bedrijfspand dat inmiddels is geaccepteerd.

Algemeen directeur Aldo van der Laan licht deze stap toe: "De V.S. is voor Zwanenberg door de jaren heen altijd een aanzienlijke exportmarkt geweest. In de afgelopen jaren zijn ons marktaandeel en onze omzet er echter afgenomen, onder meer vanwege de lage dollar. Locaal produceren is nu interessant. De vleesprijzen in de VS zijn lager dan hier in Europa. Ook mag je bij productie ter plaatse bijvoorbeeld kippenvlees in luncheon meat verwerken. Dat biedt grote mogelijkheden voor ons. Wij hopen binnen drie tot zes maanden de productie te starten."

Wanneer een en ander definitief doorgang vindt, zal het huidige verkoopkantoor van Zwanenberg USA in New Jersey verhuizen naar Cincinatti.

Over Zwanenberg Food Group

Met 1.600 medewerkers op veertien locaties en een omzet van circa EUR 350 miljoen (2004) behoort Zwanenberg Food Group (ZFG) tot de leidende producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven in Europa. ZFG voert onder andere de merken Zwanenberg, Zwan, Linera, Limco, Offerman, Hooymans, Kips' en Huls. Daarnaast levert de groep verschillende bekende private labels en heeft zij een goede positie verworven op zowel de huishoudelijke als de buitenhuishoudelijke markt voor (gesneden) vleesproducten. Zwanenberg exporteert conserven, onder meer onder de merknaam Zwan, naar meer dan honderd landen wereldwijd.

Almelo, 20 april 2005

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Patrick de Leede, telefoon 06 2154 6995.