EGGINK VAN MANEN

Persbericht

Utrecht, 20 april 2005

Perfectionisme maakt kans op uitval groot

53 procent secretaresses loopt risico om overspannen te worden

Uit een onderzoek dat Arbo Unie onder 300 secretaresses heeft verricht, is gebleken dat ruim 53 procent risico loopt om vanwege stress uit te vallen.
Bij 8,4 procent van de ondervraagden is er risico op uitval vanwege de arbeidsomstandigheden (ervaren belasting in het werk, feitelijke fysieke klachten). Daarnaast loopt de grootste groep (51,3 procent) risico vanwege hun persoonlijk profiel. Dit wordt veroorzaakt door de volgende factoren:

1.ruim een vijfde is onvoldoende assertief .
2.ruim de helft is dermate perfectionistisch, dat dit grote stress bij hen kan opleveren.

3.Ruim driekwart heeft te weinig het gevoel invloed te kunnen uitoefenen op wat er in de omgeving gebeurt.

De persoonskenmerken die risico opleveren komen juist voor bij secretaresses. Onderzoek toont aan dat dit profiel sterk samen hangt met een hoge betrokkenheid bij het werk. Mensen met dit profiel voelen zich sterk verantwoordelijk en komen snel in actie. Omdat dit gewenste kenmerken zijn voor secretaresses is men dus geneigd vooral dit type mensen aan te nemen voor dit werk.

Taak van de baas
Het bewust zijn van het feit dat secretaresses vaak in een situatie gebracht worden die de kans op uitval verhoogt is voor leidinggevenden van groot belang. Bazen krijgen dan ook van Arbo Unie het advies om in gesprek te blijven over het functioneren van de secretaresse, zodat vroegtijdig signalen opgepikt kunnen worden.

Preventie:
Arbo Unie een secretaresse check-up ontwikkeld waarmee de secretaresses kunnen nagaan of ze risico lopen op uitval en krijgen ze een advies om daar eventueel wat aan te doen. De secretaresses konden via internet een vragenlijst invullen (www.secretaressecheckup.nl) en krijgen per direct een uitslag en een persoonlijk advies. Daarnaast worden de gegevens geanonimiseerd gebruikt voor een analyse van alle deelnemende secretaresses.

Daarnaast wordt geadviseerd om de secretaresse check-up ook te gebruiken bij de introductie van nieuwe mensen om op die manier mensen bewust te maken van hun verhoogd risico en om medewerkers extra in de gaten te kunnen houden. Te denken valt dan aan training en coaching op het gebied van omgaan met verhoogde werkdruk.