VVD



Nieuws

20 apr 2005 - Zsolt Szabo reikt ICT-prijs uit
aan netwerkpionier

Vandaag is tijdens het grootste ICT-event van Nederland in de RAI te Amsterdam door Zsolt Szabo, VVD woordvoerder ICT in de Tweede Kamer de Vosko Trofee uitgereikt aan Erwin Blom van VPRO Digitaal. Voor de Vosko Trofee komen Nederlandse netwerkpioniers in aanmerking die op het gebied van 'netwerktechnische vernieuwing' een doorbraak teweeg hebben gebracht. De prijs bestaat uit een zilveren trofee en een geldbedrag van 10.000 euro.

Erwin Blom van VPRO Digitaal krijgt de prijs voor zijn innovatieve technische toepassingen op het gebied van nieuwe media. Zowel voor 3voor12 (radio en nieuwe TV-kanalen, 2voor12 lokaal (Internet toepassing)) als ook zaken als Bieslog, de "geheimen van het schoolplein" site, werd steeds gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. Door het pionierswerk was Blom het eerste met DVD kwaliteit over IP, als eerste op UMTS en had als eerste een interactief Mozaïek kanaal op de decoder.

"Het is goed om te zien dat er na jaren van radiostilte weer meer aandacht komt voor wat ICT de maatschappij kan leveren", zegt Szabo. Ook in politiek Den Haag staat ICT weer volop in de belangstelling. Als voorbeeld geeft Szabo het project Andere Overheid: "ICT is het vehikel aan het worden voor bestuurlijke vernieuwing. Het VVD voorstel om alle diensten voor burgers en bedrijven vanaf 2007 digitaal aan te bieden wordt breed in de Kamer ondersteund." Nieuwe technologieën waarmee mensen als Blom mee aan de slag zijn gegaan zullen zeker ten dienste komen te staan van die Andere Overheid, vandaar dat de VVD veel waarde hecht aan de vandaag uitgereikte prijs.

20 april 2005