Stadsdeel Bos en Lommer


Woonruimteverdelingsexperiment 4 april 2005 Dit experiment is op 1 maart 2004 van start gegaan, voorlopig voor de duur van een jaar. Inmiddels is het experiment geëvalueerd. B&W Amsterdam wordt in haar bijeenkomst op 20 april (datum onder voorbehoud) gevraagd het experiment in Bos en Lommer met een jaar te verlengen.

Het experiment houdt in, dat ook mensen met een inkomen boven de ziekenfondsgrens via Woningnet kunnen reageren op een woning met een lage huur in Bos en Lommer. Alle belangstellenden voor een woning worden op dezelfde wijze beoordeeld (op basis van woonduur of inschrijftijd). Er is dus geen sprake van voorrang voor dee groep, ze mogen alleen reageren op een woning waar ze normaal gesproken niet voor in aanmerking komen. De bestaande regel dat stadsvernieuwingsurgenten voorrang krijgen op vrijkomende woningen blijft wel van kracht.

Voor mensen uit de beroepsgroepen zorg, onderwijs en politie zijn in Amsterdam afspraken gemaakt om een aantal woningen specifiek voor deze groepen beschikbaar te krijgen. Het bestuur van Bos en Lommer wil graag dat veel van deze mensen naar Bos en Lommer komen. Er zijn daarom afspraken gemaakt met corporaties om dit voor elkaar te krijgen. Mensen die in deze sectoren werken en hiervoor in aanmerking willen komen kunnen zich opgeven bij de koepelorganisatie van de beroepssector in amsterdam. Zij hebben afspraken gemaakt met de verschillende corporaties in Amsterdam.