Protestantse Kerk in Nederland


Moderamen Synode in gesprek met ambtsdragers in de regio

(22-3-2005)
Het moderamen van de synode van de Protestantse Kerk in Nederland gaat in de maanden april en mei en in het najaar van 2005 een reeks gesprekken voeren met ambtsdragers in de verschillende regio's. De Protestantse Kerk in Nederland werd een jaar geleden een feit. Voor veel gemeenteleden een lang verwacht markeringsmoment, voor anderen nog een onderwerp van zorg. Maar de kerkvereniging biedt ook veel nieuwe kansen. Daarom organiseert het moderamen, in nauwe samenwerking met de Protestantse Dienstencentra in de verschillende regio's, een aantal speciale bijeenkomsten met kerkenraadsleden en voorgangers.

'Wat betekent het om nu lid te zijn van de Protestantse Kerk en hoe ziet de toekomst van de kerk en de plaatselijke gemeenten er uit? Hoe kunnen we als kerk ons werk met nieuw elan doen en wat is de betekenis ervan voor de samenleving, plaatselijk, regionaal en landelijk? Hoe wordt in de praktijk missionair werk ingevuld en ons jeugd- en jongerenwerk?'
Met dergelijke vragen als leidraad wil het moderamen graag ervaringen en verlangens delen met predikanten en overige ambtsdragers. Daarbij ziet het moderamen zich vooral in een stimulerende en luisterende rol.

Kerkenraden in de regio ontvangen een uitnodiging tot deelname aan het gesprek met het moderamen via het regionaal Protestants Dienstencentrum.
De aanmelding loopt ook via het dienstencentrum in uw regio. Er zijn al verschillende data vastgelegd. Belangstellenden kunnen kiezen uit het bijwonen van een middag- of een avondprogramma.

De eerste gesprekken met ambtsdragers vinden plaats in Zeeland en Noord-Holland; op 20 april in Goes en op 27 april in Zaandam. Op 12 en 31 mei zijn er bijeenkomsten gepland in Zuid-Holland, te weten in Alphen a/d Rijn en Ridderkerk. Op 15 juni hoopt het moderamen een ontmoeting te hebben met ambtsdragers in Sittard (regio Noord Brabant/Limburg). De serie gesprekken wordt voortgezet in de maanden september, oktober en november.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met uw regionaal Protestants Dienstencentrum of met Egbert Fokkema op het Protestants Landelijk Dienstencentrum in Utrecht: e.fokkema@pkn.nl