Ingezonden persbericht

Benefietavond ''Dance 4 a chance'' voor Argentijnse sloppenwijken

Jongeren voor jongeren

UTRECHT, 20050412 -- Op woensdag 20 april wordt in Danscafé Next aan de Mariaplaats 42-43 te Utrecht een benefietavond (''Dance 4 a chance'') georganiseerd. Twee vierdejaars studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening van de Hogeschool de Horst uit Driebergen, genaamd Joana Nair en Tjarda Brouwer zorgen er met deze benefietavond voor dat de Argentijnse organisatie Crear Vale La Pena ondersteund zal worden. De studenten werken binnen hun project samen met een tweedejaars studente, namelijk Cristel Hakvoort, van de docent-drama opleiding in Zwolle.


Crear Vale La Pena laat door middel van Kunst- en cultuurprojecten aan de jongeren van de sloppenwijken in Buenos Aires een andere toekomst zien dan die van criminaliteit en drugs.
In verschillende wijken worden community-centers gestart waar jongeren worden opgeleid tot bijvoorbeeld leraar, zodat zij hun kennis kunnen doorgeven aan andere jongeren uit de sloppenwijken. Daarnaast zijn deze centers bedoeld om jongeren op creatief gebied te ontwikkelen en ook om onderling creativiteit te kunnen uitwisselen. Jongeren krijgen door middel van dansen en acteren hun gevoel van eigenwaarde terug als ze op de bühne staan en hun applaus in ontvangst nemen na een show. Crear Vale La Pena vindt het ook belangrijk om de inwoners van rijke landen op de hoogte te brengen van het leven van de jongeren in de sloppenwijken van Buenos Aires.

Door onder andere het organiseren van deze benefietavond zullen Tjarda en Joana afstuderen aan de Hogeschool. Maar het is voor de twee meer dan een afstudeerproject alleen. Het mes snijdt aan twee kanten. Aan de ene kant halen zij de benodigde afstudeerpunten binnen en aan de andere kant worden de jongeren in de sloppenwijken geholpen aan een betere toekomst. Vooral Joana voelt verwantschap met de werkwijze van de Argentijnse organisatie. Zo zegt zij al op de website:"Ik hou zelf erg van muziek maken en zit in een sambaband. Crear Vale La Pena bereikt via muziek, toneel, dans en andere creatieve vakken nu al achthonderd mensen in Buenos Aires waarvan het grootste deel jongeren zijn. Ik hoop met dit project bij te dragen aan de groei van deze geweldige organisatie." Voor Tjarda is vooral het feit dat de organisatie zich bezighoudt met jongeren belangrijk; dat hen een echte toekomst wordt geboden in plaats van die in het criminele circuit.

De studenten zijn erg blij met de hulp die ze van een aantal organisaties kregen voor het organiseren van de benefietavond. De Union Salsa School, sambaband Oladom, tangoschool El Gancho en W&T Events hebben allen toegezegd om op de benefietavond kosteloos mee te werken om "Dance 4 a chance'' tot een groot succes te maken. Door danslessen van de bovengenoemde dansscholen, een optreden van de sambaband en een DJ van W&T Events kan de benefietavond ''Dance 4 a chance'' nu al niet meer stuk!


Het Programma

Tijdens de benefietavond worden allerlei activiteiten georganiseerd.
Van een salsa- en tangoles tot het optreden van een rapper en een veiling.

19.30 INLOOP (SAMBABAND OLADOM)
20.00 OPENING
Het programma opent met een toneelact en een welkomstwoord door Joana en Tjarda, die ter demonstratie de promotiefilm van project Crear! zullen draaien. Hierna zal de bar geopend worden d.m.v. een toneelact.
21.00 SALSADEMONSTRATIE DOOR UNION SALSA SCHOOL
21.05 SALSALES
21.30 VEILING
De veiling zal gepresenteerd worden met een toneelact. Eventueel komt na de veiling een tussentijdse peiling van de opbrengst.
22:00 TANGODEMONSTRATIE DOOR TANGOSCHOOL EL GANCHO
22:05 TANGOLES
22.30 DJ (GELEGENHEID TOT DANSEN)
22:50 RAPPER
23.15 PRESENTATIE EINDBEDRAG, DANK, TOOST & AFSLUITING
23:30 DJ
2:00 EINDE FEEST

voor meer informatie
E-mail: projectcrear@hotmail.com
Websites: www.projectcrear.tk, www.elgancho.nl



Ingezonden persbericht