Politie Midden- en West Brabant

Persbericht over vermissing jongetjes

ROOSENDAAL, 20 april 2005

Twee jongetjes vier uur zoek

ROOSENDAAL: Vier uur lang waren ze verdwenen uit het toeziend oog van hun bezorgde ouders: twee jongens van 5 en 6 jaar uit Roosendaal, vriendjes van elkaar. Rond 15:00 uur besloten de twee op ontdekkingsreis te gaan. Vanuit de Abelenberg in de wijk de Tolberg, waar een van de jongens woont, kwamen ze uiteindelijk terecht bij een schoolpleintje, twee wijken verderop in Laagdonk.

Daar werden ze gevonden door een paar oudere kinderen. Die brachten ze terug in de richting van Tolberg. Onderweg daar naar toe, zag de oma van een van de jongetjes haar kleinzoon. Dit was rond 19:00 uur. De families van de jongens waren ze toen al lange tijd aan het zoeken. De politie nam de vermissing ook serieus want in de buurt ligt water, een spoorweg en iets verderop een snelweg.

Toen ze terecht waren, bleek dat de zes jarige jongen inderdaad een nat pak had gekregen. Hij was vermoedelijk in de buurt van de molen bij de Bergrand met zijn skelter te water geraakt na een afdaling van een heuvel richting waterkant. Beide jongens waren erg blij dat ze weer thuis waren. Hun ouders ook

Auteur: Manfredi Mauro