Politie Zeeland


---


O-2184-2005 Drie gewonden bij aanrijding in Bruinisse

Bij een aanrijding in Bruinisse raakten woensdagmiddag drie personen gewond bij een aanrijding.
Een 19-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Langeweg en verleende op het kruispunt met de Rijksstraatweg geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 39-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland. De 39-jarige man en zijn 6-jarig dochtertje die bij hem in de auto zat, werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De 19-jarige bestuurder werd eveneens met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Dirksland. Beide auto's werden zwaar beschadigd.


O-2185-2005 Bankpas weggenomen uit woning

Twee onbekende vrouwen hebben woensdagmiddag een bankpas weggenomen uit een woning aan de Gerbrandyhof in Goes.
Beide vrouwen hadden rond 12.30 uur met een smoesje aangebeld bij de woning waarna de 82-jarige bewoonster hen had binnengelaten. Toen beide vrouwen even later de woning weer verlieten, bleek de bankpas van de 82-jarige vrouw te zijn verdwenen.
Signalement van de vrouwen: Twee blanke vrouwen van ca. 1.70 cm, een van hen had blond haar en was ongeveer 30 jaar oud. De tweede vrouw had zwart, kort haar en sprak geen Nederlands.


Z-2186-2005 Fietser en bromfietser frontaal met elkaar in botsing

Op de Hoofdweg in Sluiskil zijn woensdagmiddag rond 14.45 uur een fietser en een bromfietser frontaal met elkaar in botsing gekomen.
Een 18-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen haalde op de fiets een groepje fietsers in en kwam daarbij frontaal in botsing met een tegemoetkomende bromfietser, een 16-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen. Beiden kwamen hierna ten val. De vrouw liep hierbij een pijnlijk been op en diverse schaafwonden. De 16-jarige jongen werd met o.a. een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.