Gemeente Assen


Natuur en Milieu in Kloosterveen

Assen, 20 april 2005

Vanaf donderdag 21 april tot en met 28 april gaan de basisscholen in Kloosterveen aan de slag met natuur en milieu in hun eigen wijk. Een week lang zijn de kinderen bezig met excursies, lezingen, kunst van afval, zwerfvuil en nog veel meer. De rode draad van deze week is 'groei en bloei'. Er wordt verder gespeurd naar kleine beestjes, het waterleven in de wijk wordt onderzocht en er wordt gekeken en geluisterd naar vogels in de wijk.

De opening van de projectweek is op donderdag 21 april om 8.30 uur op het schoolplein aan de Aletta Jacobsweg 78-80. Na een toespraak van burgemeester mevr. van As-Kleijwegt zullen de kinderen in een lange, fleurige optocht door de wijk lopen. Op 28 april van 15.15 tot 17.30 uur zijn er tentoonstellingen op de basisscholen. Hier zullen alle producten te zien zijn die de kinderen tijdens de milieuweek hebben gemaakt. Op beide dagen is iedereen van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Ook de volwassenen worden niet vergeten. Het is mogelijk om op 26 april een lezing bij te wonen over 'natuur in de buurt'. Daar komen zij bijvoorbeeld te weten hoe ze meer natuur naar de eigen tuin kunnen halen. Op 23 en 27 april worden er vogelexcursies georganiseerd en op 22 en 28 april zijn er vleermuisexcursies. Met bat- detectoren worden deze fascinerende beestjes opgespoord. Informatie over de tijden en locaties staat op www.assen.nl, Natuur en Milieu, excursies.

Voor het bijwonen van de excursies kunnen belangstellenden zich opgeven via wijkvereniging Leefbaar Kloosterveen: H.Kreleger@assen.nl of via 06-55976604.