BedrijfsautoRAI

21-04-2005

IVECO Europe steunt slachtoffers van de Tsunami in Azie

Ook IVECO wil graag hulp bieden aan de slachtoffers van de Tsunami in Azie. Daarom is er begin januari besloten om een actie op te starten, waarmee er geld ingezameld wordt voor de door de Tsunami getroffen gebieden in Azie, door iedereen binnen IVECO Europe.

Van elk voertuig dat verkocht wordt in het jaar 2005 zal er 5,- aan Azie gestort worden. Het bedrag dat in totaal in 2005 verzameld wordt, zal door IVECO Europe verdubbelt worden. Jaarlijks worden er ongeveer 150.000 IVECO voertuigen verkocht binnen Europa. Dit zou betekenen dat deze actie 750.000,- op zal brengen vanuit de verkoop van de voertuigen. Met het verdubbelbedrag van IVECO erbij, zal het totaalbedrag dat er voor Azie vrijkomt 1,5 miljoen bedragen.

Alle IVECO dealers is gevraagd om hun medewerking te verlenen aan deze actie. De dealers die meewerken aan de actie, zijn te herkennen aan een oorkonde welke binnen het bedrijf geplaatst kan worden. Hierop staat officieel aangegeven, dat zij hun medewerking verlenen aan de actie IVECO Europe steunt Azie.

Aan het begin van het Internationale Automobielsalon in Brussel, welke plaats vond in de eerste twee weken van januari, werd de opzet van de actie bekend gemaakt aan de aanwezige dealers en verkopers. De verkopers reageerden allen zeer enthousiast met een daverend applaus aldus Jean-Marie Verheyen, marketing director van IVECO Benelux.

Een gedeelte van de uiteindelijke opbrengst zal omgezet worden in materiele hulp. Dat wil zeggen dat IVECO de nodige voertuigen zal leveren aan het getroffen gebied. Het andere gedeelte zal gestort worden ten name van de slachtoffers van de Tsunami en de wederopbouw in Azie.

Door middel van deze actie hoopt ook IVECO zijn steentje te kunnen bijdragen aan de wederopbouw van de door de Tsunami getroffen gebieden.