Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 april 2005

Fietser gewond

11-jarige fietser komt ten val na aanrijding met auto

Geesteren

Woensdagmiddag 20 april vond omstreeks 17.30 uur een aanrijding plaats op de Haarbrinksweg in Geesteren. Een 44-jarige automobilist uit Mariaparochie reed in een auto komende uit de richting van Geesteren. Uit tegenovergestelde richting naderde een 11-jarige jongen uit Geesteren op zijn fiets. De jongen stak plotseling de weg over, waarop de 44-jarige bestuurder vol op de rem trapte. Hij kon echter een aanrijding met de fietser niet meer voorkomen. De 11-jarige jongen kwam ten val en liep een pijnlijke schouder en hoofdpijn op. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij een nacht ter observatie moest blijven. Door de politie werd een onderzoek ingesteld, waaruit bleek dat de 44-jarige automobilist 48 km per uur had gereden, terwijl op genoemde locatie maximaal 30 km per uur is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-048507)

Letsel bij eenzijdig ongeval

Motorrijder verliest de macht over het stuur en vliegt de bocht uit

De Lutte

Woensdagavond 20 april reed een 22-jarige Oldenzaler rond 19.00 uur op zijn motor over de Lossersedijk in De Lutte gaande in de richting Losser. In een bocht naar rechts verloor hij de macht over het stuur en vloog links de bocht uit. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij een nacht ter observatie moest blijven. (05-048547)

Veelpleger aangehouden

Fietsendief blijkt veelpleger te zijn

Hengelo

Woensdagmiddag 20 april werd gemeld dat een man zich verdacht ophield tussen geparkeerd staande auto's op een parkeerplaats aan de Prinses Beatrixstraat in Hengelo. Toen politieagenten op genoemde locatie aankwamen, vertelde de getuige dat de man was weggelopen in de richting van het station. Daar zagen de agenten een man, die aan het opgegeven signalement voldeed. De man stond bij een fiets, waarvan het slot verbroken was. Desgevraagd gaf hij aan dat de fiets niet van hem was en dat hij deze ook niet gebruikt had. Een getuige vertelde echter dat de man er even daarvoor met de fiets was komen aanrijden. De agenten hielden hierop de verdachte, een 40-jarige man uit Almelo, aan. Hij bleek een veelpleger te zijn en is inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-048396)

Gestolen auto terecht

Gestolen auto is in Zwolle aangetroffen

Zwolle, Tubbergen

De op vrijdagavond 15 april in Zwolle gestolen auto is dinsdag 19 april in Zwolle aangetroffen. Het gaat om een Jeep, type Cherokee, met kenteken 51-NN-DZ. Eigenaar van de auto is een 30-jarige man uit Tubbergen. Het voertuig zal op sporen onderzocht worden. In de gestolen auto hadden ook huissleutels gelegen, waarmee de dader(s) zich in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 april toegang verschafte(n) tot de woning van de 30-jarige, namelijk aan de Grotestraat in Tubbergen. Diverse goederen werden uit de woning weggenomen. Nader onderzoek volgt.
(05-046500)

Zondag 17 april werd hierover het volgende persbericht verzonden:

Auto gestolen en inbraak in woning

Auto van man uit Tubbergen werd in Zwolle gestolen. De man ontdekte daarna dat er in zijn woning was ingebroken.

Zwolle, Tubbergen

Tussen vrijdag 15 april 23.00 uur en zaterdag 16 april 2005 7.00 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Grotestraat in Tubbergen. De dader(s) is/zijn de woning binnengekomen door middel van de huissleutel. Deze huissleutel zat aan een sleutelbos welke in het contactslot van de auto van de bewoner zat. Deze auto werd op vrijdagavond gestolen. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van een restaurant aan de Kranenburgerweg in Zwolle. De auto is van het merk Jeep type Cherokee voorzien van het kenteken:51-NN-DZ. De 30 jarige eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn auto en inbraak in zijn woning. Hij mist diverse goederen. De politie verzoekt getuigen die de betreffende (opvallende) Jeep of andere bijzonderheden hebben gezien contact op te nemen met de politie. Telefoonnummer: 0900-8844 of anoniem met Bel M. 0800-7000. (05-046487)

Auto in brand

Auto bleek onlangs in Eibergen gestolen te zijn; politie doet sporenonderzoek

Ambt Delden

Woensdagmorgen 20 april werd rond 06.30 uur een autobrand gemeld aan de Veldhuisweg in Ambt Delden. In een weiland bleek een Toyota Landcruiser met aanhangwagen te staan, die inderdaad in brand stond. De brandweer bluste de brand. Bij navraag bleek de auto en aanhangwagen onlangs gestolen te zijn in Eibergen. Bij de diefstal werd tevens een gele minigraafmachine gestolen, die op de aanhanger was vervoerd. De graafmachine is nog niet terecht. Het voertuig zal op sporen onderzocht worden. (05-048134)

Automobilist gewond

Automobilist raakt gewond nadat hij moest uitwijken voor een vrachtauto

Almelo

Woensdagmorgen 20 april rond 06.30 uur reed een 22-jarige automobilist uit Almelo over de Weezebeeksingel in Almelo. Ter hoogte van de kruising met de Buitenhavenweg moest hij uitwijken voor een vrachtauto plus aanhanger, die daar de weg overstak. De 22-jarige man raakte met zijn auto de vrachtauto niet maar moest zodanig uitwijken, dat de auto de stoep raakte. Als gevolg hiervan klapen twee airbags uit. De bestuurder liep letsel aan zijn arm op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder van de vrachtauto. (05-048124)

Wegpiraat aangehouden

Automobilist probeert zich aan een controle te onttrekken door er hard rijdend vandoor te gaan

Rijssen

Surveillerende politieagenten stonden donderdagmorgen 21 april omstreeks 04.30 uur op de Veeneslagen in Rijssen, toen hen een auto voorbijreed. Zij besloten de automobilist te controleren en reden achter de auto aan. De auto reed met een hoge snelheid naar Holten. Op een gegeven moment werd 170 km per uur gemeten. In Holten bleef hij proberen zich aan een controle te onttrekken. Op een gegeven moment zette hij echter op de Meester G. Vixseboxsestraat zijn auto aan de kant en hielden de agenten hem aan. De bestuurder bleek een 34-jarige man uit Gorssel te zijn. Omdat hij de maximum snelheid met meer dan 50 km per uur had overschreden, is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-048596)

Oplegger gekanteld

Gekantelde oplegger komt gedeeltelijk in tuin van een woning terecht

Nijverdal

Woensdagmiddag 20 april kwam rond 12.30 uur een melding binnen van een gekantelde vrachtwagen op de Van Limburg Stirumstraat in Nijverdal. Een vrachtwagen met oplegger was vanaf een parkeerplaats weggereden en door nog onbekende oorzaak was de oplegger in de bocht omgekanteld. De oplegger kwam deels op straat en deels in de tuin van een woning terecht. Zover bekend is de schade beperkt gebleven. Vanuit de oplegger was menie op straat gelopen, dat door de brandweer werd verwijderd. De oplegger is op de kant gezet met behulp van een kraan. De politie stelt een technisch onderzoek in. (05-048280)

Verdachte aangehouden

Man aangehouden op verdenking van inbraak in een auto

Almelo

De politie hield woensdagmiddag 20 april in Almelo een 34-jarige man uit Almelo aan. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een auto aan de Zilvermeeuw in Almelo, hetgeen plaatsvond op maandag 11 april jl.. De 34-jarige man is in veelpleger. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-048320)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --