MKB-Nederland

20-04-2005
Ondersteuning voor allochtone ondernemers
(Persbericht)

MKB-Nederland en het ministerie van economische zaken gaan de komende twee jaar - samen met brancheorganisaties - projecten opzetten om allochtone ondernemers te ondersteunen. Deze groep ondernemers heeft veel potentieel, maar een zetje nodig. Vandaag tekenen voorzitter Hermans en staatssecretaris Van Gennip daartoe een overeenkomst.

De projecten zijn onder meer gericht op ondersteuning en cursussen in administratie en belastingwetgeving, toepassing van hygiënecodes en marketing.Voorbeelden zijn:


* werven van studenten met een etnische achtergrond voor accountancy (NOvAA);

* een cursus voor leden ook openstellen voor allochtone ondernemers (NOAB);

* voorlichting over hygiënecodes aan allochtone ondernemers in de verssector (Voedsel en Waren Autoriteit en een aantal gerelateerde branches);

* stimuleren van allochtone ondernemers om ook buiten de eigen nichemarkt klanten te werven (branches uit de verssector)
* bedrijfsovername door allochtone kandidaten stimuleren (diverse branches).

MKB-Nederland-voorzitter Loek Hermans benadrukt dat het van groot belang is dat allochtone ondernemers inburgeren in het zakelijk leven in Nederland en zich aansluiten bij brancheorganisaties en ondernemersverenigingen. Deze zetten zich in voor een beter ondernemersklimaat, waarbij de mening en inzet van allochtone ondernemers niet kan worden gemist. Hij adviseert tevens dat allochtone ondernemers meer tijd investeren in het opdoen van scholing en kennis.

De ING presenteert vanmiddag een onderzoek waaruit blijkt dat ondernemers met een etnische achtergrond het goed doen. Er liggen dus kansen om de potentie van deze groep verder te ontwikkelen.

050421_ondersteuning voor allochtone ondernemers.pdf

MKB-Nederland, Brassersplein 1, 2612 CT Delft, Tel: 015 2191212 © MKB-Nederland, 2005 | Disclaimer |