Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


21 april 2005


Nunspeet - Jeugdige inbrekertjes


De politie heeft op woensdagavond drie tieners uit Nunspeet verhoord over een woningbraak aan de Colijnstraat. Het viertal kwam binnen door een houten plaat van de tuindeur te vernielen met een bijl. Uit de woning werden enkele sieraden ontvreemd. Dankzij oplettende getuigen kwam de politie de jongelui nog dezelfde avond op het spoor. De weggenomen sieraden gaan terug naar de eigenaar. Ze worden aangemeld bij het preventieteam LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


Vierhouten - Inbraak auto


Op woensdag (20-04) werd er rond 13.00 uur ingebroken in een auto aan de Elspeterweg.
De dader verwijderde de zijruit van de auto. Ontvreemd werd een zwarte boodschappentas met oa een rijbewijs en geld alsmede een zwarte portemonnee met een rijbewijs en een bankpas.


Putten - Mishandeling fietser


De politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 24-jarige fietser uit Putten.
De man werd op woensdag (20-04) rond 21.45 uur op de Harderwijkerstraat gepasseerd
door vier jongeren in een donkerkleurige auto. Omdat er geclaxonneerd werd stak de fietser zijn hand op. Even later werd hij door het viertal opgewacht omdat ze wilden weten waarom hij zwaaide. Toen de man uitleg gaf werd hij geslagen en gestompt en werd zijn fiets in de bosjes gegooid. Het slachtoffer klaagde over een pijnlijk oog en schouder en had schade aan zijn broek. De politie verzoekt getuigen die iets van het incident hebben gezien of daarover iets weten, contact op te nemen met de politie via 0900 8844.


Ermelo - Diefstal autoambulance

In de nacht van dinsdag op woensdag (19/20-04) werd er een autoambulance ontvreemd vanaf een terrein aan de Horsterengweg. Het betreft een autoambulance van het merk
Hapert, 1-assig, type A2700-01.


Putten- Gebruik sluiproute - 50 bestuurders beboet
Vanwege de afsluiting van de Voorthuizerstraat wordt de Van Damstraat door het verkeer als sluiproute gebruikt. De politie heeft daarom extra controles uitgevoerd in de periode maandag t/m woensdag (18/20-04) op het rijden in de verboden rijrichting.
Er werden vijftig bestuurders betrapt en zij kregen een boete uitgereikt.


Nunspeet - Niets er in, niets er uit

De politie Nunspeet heeft in het kader van het project "Niets er in, niets er uit" een controle gehouden op woensdag (20-04) op de carpoolplaats aan de Eperweg. In totaal werden 14 auto's voorzien van een flyer. Bij 5 auto's lagen waardevolle goederen zichtbaar in de auto.
De politie adviseert vooral geen goederen van waarde in de auto achter te laten.


Nunspeet - Fietsster gewond

Een 85-jarige fietsster uit Nunspeet begon door onbekende oorzaak te slingeren thv de kruising Fabiolalaan / Oosterlaan en kwam ten val. Het ongeval gebeurde op woensdag
(20-04) rond 12.00 uur. Een passerende automobilist, een 61-jarige plaatsgenoot, verleende de vrouw eerste hulp. Ze werd met vermoedelijk een gebroken bovenarm en een wond aan haar elleboog per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --