AVERO ACHMEA
http://www.averoachmea.nl

Emotie-economie door mannelijke managers niet begrepen

Avéro Achmea sponsort Federatie Zakenvrouwen

Een derde ondernemers in Nederland is vrouw

Leeuwarden,Avéro Achmea heeft een sponsorovereenkomst voor twee jaar gesloten met de Federatie Zakenvrouwen, een koepelorganisatie van zestien netwerken van vrouwelijke ondernemers onder leiding van voorzitter Karin van Rooyen. Het intermediairbedrijf van Achmea wil met deze sponsoring de vrouwelijke ondernemer sterker positioneren en stimuleren lid te worden van de Federatie die is aangesloten bij werkgeversorganisatie VNO-NCW. In Nederland is ruim drie op de tien ondernemers een vrouw. Wereldwijd wordt 20-30% van de ondernemingen gerund door vrouwen. Op de Nederlandse markt wordt hun aandeel anno 2003 geschat op 36%.

Avéro Achmea heeft voor de vrouwelijke intermediairs die aangesloten zijn bij de federatie zakenvrouwen een speciale scan ontwikkeld waarmee zij vrouwelijke ondernemers kunnen adviseren bij het vaststellen van hiaten op het terrein van verzekeringen, pensioen of hypotheken. Hiermee versterkt Avéro Achmea op verzoek van de federatie de financiële dienstenverlening aan haar leden.

Een eerste vertaling van het sponsorschap vond afgelopen donderdag plaats tijdens het jaarcongres van de Federatie Zakenvrouwen in Den Haag. Wilma de Bruijn, directeur verkoop Avéro Achmea, sprak hier over het commerciële belang om goed in te spelen op emoties. Emotie-economie zal bij mannelijke managers sceptisch worden ontvangen, maar vrouwen weten precies wat het begrip inhoudt, zegt de Bruijn

Bijlage:
www.federatiezakenvrouwen.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Avéro Achmea
Bertwin Tiemersma,
Manager Communicatie

Telefoon: 058- 297 92 34
Mobiel: 06-29077770

21 apr 05 09:35