Akzo Nobel

Aandeelhouders Akzo Nobel keuren dividend goed

Arnhem, 21 april 2005 De aandeelhouders van Akzo Nobel (Euronext Amsterdam: AKZ; NASDAQ: AKZOY) hebben vandaag de jaarrekening over het jaar 2004 goedgekeurd en het dividend over het boekjaar 2004 vastgesteld op EUR 1,20 (2003: EUR 1,20) per gewoon aandeel.

In november 2004 is al een interim-dividend van EUR 0,30 betaald. Het slotdividend bedraagt dus EUR 0,90 per aandeel. Dit betekent een dividenduitkering van EUR 343 mln, wat neerkomt op een uitkeringspercentage van 45% (2003: 42%) van het nettoresultaat exclusief incidentele resultaten. Het slotdividend zal vanaf 2 mei 2005 betaalbaar worden gesteld. De aandelen Akzo Nobel zullen per 25 april 2005 ex-dividend worden verhandeld op Euronext Amsterdam.

Mutaties Raad van Commissarissen
De aandeelhouders hebben tijdens de vergadering van vandaag ingestemd met het voorstel om Maarten van den Bergh (63) per 1 mei 2005 voor een periode van vier jaar te benoemen tot commissaris. De heer Van den Bergh is non-executive voorzitter van de Board van Lloyds TSB Group en voormalig president van de Koninklijke Nederlandsche Petroleum Maatschappij en vice-voorzitter van het Comité van Directeuren van Koninklijke/Shell Groep.

Abraham Cohen (68) is herbenoemd in de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar.

Maarten van Veen (70), die sinds 1997 deel uitmaakt van de Raad van Commissarissen, trad terug wegens het bereiken van de statutaire leeftijdsgrens. Tijdens de vergadering sprak Aarnout Loudon, Voorzitter van de Raad van Commissarissen, namens de onderneming zijn grote waardering uit voor de heer Van Veen vanwege de uitstekende diensten die hij bewezen heeft aan de onderneming.

Mutaties Raad van Bestuur
Per 1 mei 2005 zal Rudy van der Meer terugtreden als lid van de Raad van Bestuur. De verantwoordelijkheden voor de coatingsactiviteiten worden overgenomen door Hans Wijers, in aanvulling op zijn functie als Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Tijdens de vergadering sprak de heer Loudon namens de onderneming zijn grote erkentelijkheid uit jegens de heer Van der Meer voor zijn uitstekende diensten die hij Akzo Nobel bewezen heeft gedurende een buitengewone carrière van 32 jaar.

Internet: www.akzonobel.nl
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343