NOVA

21 april 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Essent
Bestuursvoorzitter Michiel Boersma van energiebedrijf Essent schenkt de helft van zijn bonus over 2004 aan een goed doel. Dat zei hij vandaag tijdens de aandeelhoudersvergadering. De bestuursvoorzitter verdiende vorig jaar 821.000 euro waarvan 161.000 euro aan bonussen. Er is momenteel veel kritiek op de hoge bonussen van de energiebazen.

Voor wat hoort wat
Iedereen moet werken voor zijn uitkering, vindt de Raad voor Werk en Inkomen. Dat advies presenteerde de raad eerder deze week. Maar in honderd gemeenten is dat allang de praktijk. Zo krijgen in Alkmaar aanvragers van een bijstandsuitkering geen geld meer, maar werk. Met als resultaat dat het aantal uitkeringen spectaculair daalde.

Bolkestein
Op 29 mei stemmen de Fransen in een referendum over de Europese grondwet. Op dit moment lijken de nee-stemmers in de meerderheid. Ongewild droeg oud-eurocommissaris Frits Bolkestein daar recentelijk aan bij. Op een persconferentie over het vrije dienstenverkeer in de Europese Unie maakte hij een losjes bedoelde opmerking waarin hij Poolse elektriciens verwelkomde omdat hij ze in Frankrijk niet kon vinden. Maar het voedde de angst dat Frankrijk binnenkort overspoeld raakt met arbeiders uit het voormalige oostblok.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)
NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.