Politie Zeeland


---


O-2209-2005 Auto total loss na uitwijkmanoeuvre

Een 25-jarige automobilist uit de gemeente Borsele heeft vrijdagmorgen rond 08.00 uur zijn auto total loss gereden toen hij moest uitwijken voor een andere weggebruiker.
De 25-jarige bestuurder wilde op de Nissestelle in Nisse een personenauto inhalen. Op het moment dat hij deze auto, bestuurd door een 26-jarige vrouw uit de gemeente Borsele, wilde inhalen, ging ook zij naar de linkerrijstrook. Om een aanrijding te voorkomen, stuurde de 25-jarige man naar links waarna hij in een sloot tot stilstand kwam. Zijn auto raakte hierdoor total loss. Omdat hij last had van zijn nek werd hij ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, zij constateerden geen ernstig letsel.


O-2210-2005 Diefstal uit bestelauto
Aan de Achterweg in Hoedekenskerke is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een geparkeerde bestelauto.
Uit de auto werd navigatie- en geluidsapparatuur weggenomen t.w.v. enkele honderden euro's.


W-2211-2005 Insluiping in woning
Tussen donderdag 22.30 uur en vrijdagmorgen 07.30 uur zijn enkele goederen weggenomen uit een woning aan de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg.
Uit de woning werden o.a. een gsm en wat kleingeld weggenomen. Er waren geen braaksporen.


W-2212-2005 Inbraken in bedrijfspanden in Vlissingen
In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in 6 kantoorpanden aan de Edisonweg in Vlissingen.
De toegang tot de diverse panden werd geforceerd waarna de ruimtes werden doorzocht. Er werden diverse goederen weggenomen waaronder computerapparatuur, telefoons en geld. De exacte waarde van de weggenomen spullen is nog niet bekend.


Z-2213-2005 Hardrijder moet rijbewijs inleveren
Van een 28-jarige automobilist uit Terneuzen is vrijdagmiddag het rijbewijs ingevorderd voor te hard rijden.
Hij reed met een snelheid van 110 km over de Willem de Zwijgerlaan terwijl daar echter 60 km is toegestaan. De 28-jarige automobilist werd aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.