22/4 Persberichten v rijdag 22 april

s-Hertogenbosch 22-04-2005

VRACHTAUTOCHAUFFEUR GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch - Donderdagmiddag is een 53-jarige vrachtautochauffeur uit Heerewaarden bij een ongeval gewond geraakt. De man reed over de Sluisweg in 's-Hertogenbosch. Toen hij onder de spoorburg over die reed kwam hij in aanrijding met de kraan die op de vrachtauto gemonteerd was met de brug. De man was vergeten de kraan naar beneden te zetten waardoor hij veel hoger was dan de doorgang onder de brug. Door de klap kwam de voorkant van de vrachtauto omhoog tegen de onderkant van de brug. De vrachtautochauffeur is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De betonnen rand van de brug raakte beschadigd.

VERKEERSCONTROLE

Vlijmen - Donderdagmiddag is een verkeerscontrole gehouden op de Vendreef in Vlijmen. Totaal 61 bekeuringen werden uitgeschreven. Zo bleken 37 bestuurders hun gordel niet om te hebben. 23 bleken er te hard te rijden (hoogste snelheid 98 km/u waar 50 km/u is toegestaan) en een bleek er zelfs geen rijbewijs te hebben.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag, kort voor 00.30 uur, werd op de Oude Dieze in 's-Hertogenbosch een 46-jarige man uit Antwerpen (België) bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 6 uur.

-----
Dezelfde nacht, rond 02.45 uur, werd op dezelfde weg een 44-jarige man uit Noordwijk bekeurd. Ook hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 2 uur.

AANHOUDING BIJ INBRAAK

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn een 24-jarige man en een 41 jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Het tweetal werd betrapt toen ze inbraken in een bedrijf aan het Nachtegaalslaantje in 's-Hertogenbosch. Ze hadden aan de achterzijde van het pand een raam opengebroken en waren binnen gedrongen. In het pand werden ze aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

NIET HANDSFREE BELLEN

Boxtel - Donderdagmiddag zijn vijf autobestuurders op de Eindhovenseweg in Boxtel bekeurd omdat ze niet handsfree zaten te bellen. Twee automobilisten werden bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden.

BOETE NIET BETAALT

Boxtel - Donderdagmiddag werd op de Schijndelseweg in Boxtel, door de politie, een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de 21-jarige bestuurder uit 's-Hertogenbosch nog boete van 282 euro moest betalen. Nadat hij het bedrag had betaald kon hij zijn weg vervolgen.

MINI MOTOREN GESTOLEN

Schijndel - In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bedrijf aan de Madame Curieweg in Schijndel. Een ruit van het bedrijf werd vernield, waardoor men binnen kon komen. Uit de showroom van het bedrijf werden een zestal mini motoren gestolen.

AANHOUDINGEN OP BOUWWERK

Schijndel - In de nacht van donderdag op vrijdag werd gemeld dat een aantal mannen op een bouwwerk aan de Groeneweg in Schijndel waren. Door de politiemensen konden drie mannen, 18, 19 en 23 jaar uit Heeswijk Dinther en Schijndel worden aangehouden. Ze bleken in het bezit van verschillende spullen waarschijnlijk afkomstig van het bouwwerk. Bij twee van de mannen troffen de politiemensen ook een flinke hoeveelheid weed aan. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten.

VROUW AANGEHOUDEN

Boxtel - Vrijdagmiddag is een 30-jarige vrouw uit Boxtel aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze op de Markt in Boxtel eerder die dag een 51-jarige plaatsgenote had mishandeld. De 30-jarige vrouw raakte daarbij zelf ook gewond en moest zich daarvoor laten behandelen. Na verhoor is de vrouw weer heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EN BELEDIGING

Uden - Donderdagmiddag is een 34-jarige man uit Ruurlo aangehouden. De man werd op de Kastanjeweg in Uden bekeurd toen hij daar met zijn auto reed, omdat hij geen papieren bij zich had. Daarbij beledigde en bedreigde hij de politiemensen. Hierop is de man aangehouden. Tegen de hem is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij later heengezonden.

MAN MET QUAD AANGEHOUDEN

Zeeland - Donderdagavond wilden politiemensen op de Kerkstraat in Zeeland een bestuurder van een quad controleren. Aan de man werd een stopteken gegeven. De man negeerde het stopteken en de politieman moest opzij springen om niet te worden aangereden. Korte tijd later kon bestuurder, een 20-jarige man uit Schaijk, worden achterhaald. Hij is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden. De quad is in beslag genomen en zal technisch worden onderzocht.

RIJDEN ONDER INVLOED

Zeeland - Donderdagavond, even voor 21.00 uur, werd op de Kerkstraat in Zeeland een 54-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.

-----
Veghel - In de nacht van donderdag op vrijdag, even voor 01.00 uur, werd op de Rijksweg N 279 onder Veghel een 27-jarige man uit Uden voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van
2 uur.

-----
Boekel - Even na 03.00 uur die nacht werd op het Zijp in Boekel een 36-jarige man uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 1 uur.

VUURWAPENS AANGETROFFEN

Veghel/Zeeland - Vrijdagmorgen werden in een woning Veghel en een woning in Zeeland vuurwapens aangetroffen. Zowel in Veghel als in Zeeland werd een vuistvuurwapen aangetroffen. In de woningen werd ook munitie aangetroffen. De wapens en munitie zijn in beslag genomen. Een 30-jarige man uit Veghel is in verband hiermee aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

WINKELDIEFSTAL

Oss - Donderdagmiddag is een 16-jarig meisje uit Oss betrapt toen ze vanuit een winkel aan de Hooghuisstraat in Oss een paar schoenen weg nam. Tegen het meisje is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze overgedragen aan haar ouders.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

Oss - Donderdagavond is een 61-jarige vrouw uit Macharen gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed met haar auto over de Ruwaardsingel in Oss toen ze onwel werd. Hierdoor raakte met haar auto van de weg en reed tegen een boom. De vrouw is met botbreuken overgebracht naar een ziekenhuis in Oss.

AANRIJDING EN RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Donderdagavond werd een aanrijding gemeld op de Schaepmanlaan in Oss. Aldaar was een 50-jarige man uit Oss met zijn auto achter tegen een andere auto gereden. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel bleek dat de 50 jarige man veel te veel te hebben gedronken om et een auto te mogen rijden. Hij blies ruim vier keer het maximaal toegestane. Naast een bekeuring hiervoor kreeg hij ook een rijverbod van 11 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - In de nacht van donderdag op vrijdag, even na 02.00 uur, werd op de Vlinderstraat in Oss een 24-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

Heesch - Vrijdagmorgen, even na 08.30 uur, werd een ongeval gemeld op de A59 ter hoogte van de afslag Heesch. Rijdende in de richting 's-Hertogenbosch was een truck met oplegger, bestuurd door een 33-jarige man uit Wijchen achter tegen de voor hem rijdende truck met oplegger, bestuurd dor een 41-jarige Spaanse chauffeur gereden. De man uit Wijchen kon door het ambulancepersoneel uit de cabine worden bevrijd. Hij is licht gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. Door de aanrijding heeft het verkeer in de richting 's-Hertogenbosch tot na 10.00 uur veel hinder ondervonden.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Haps - Vrijdagmiddag is een 25-jarige vrouw uit Cuijk bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw reed met een auto over de Oeffentseweg in Haps. Bij het keren op de weg had de vrouw een auto bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Haps over het hoofd gezien. Bij het ongeval raakte de 25-jarige vrouw gewond. Ze is overgebracht naar ziekenhuis in Boxmeer. Na behandeling kon ze weer naar huis.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING

Haps - Vrijdagmiddag is een 44-jarige vrouw uit Sint Hubert bij een ongeval gewond geraakt. Op de kruising Oeffeltseweg - Schuttersweg stak een 25-jarige vrouw uit Cuijk met haar auto over, waarbij ze geen voorrang verleende aan de auto bestuurd door de vrouw uit Sint Hubert. Deze laatste is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.