Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


22 april 2005


Lichtenvoorde - Dodelijk verkeersongeval


Een 39 jarige man uit Aalten is donderdagavond (21/4) bij een verkeersongeval in Lichtenvoorde om het leven gekomen.
et ongeval gebeurde rond 18.35 uur op de Vragenderweg. Een 55 jarige automobilist uit Lichtenvoorde reed over de Vragenderweg in de richting Vragender. Net voor een garagebedrijf wilde hij linksaf slaan en liet hierbij de doorgang niet vrij voor de hem tegemoetkomende Aaltenaar op zijn motorfiets. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.


Wehl - Kop-staart op snelweg


Een 33 jarige automobilist uit Volendam en een 43 jarige automobilist uit Doetinchem raakten donderdagmiddag rond 15.35 uur gewond na een aanrijding op de A18. De Volendammer stond stil in de file bij de wegopbreking voorbij de afslag Wehl. De Doetinchemmer zag dit waarschijnlijk te laat en botste met hoge snelheid tegen de auto van de Volendammer. Beiden werden met nek- en rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Dinxperlo - Politie zoekt groep insluipers


Uit het woongedeelte bij een Chinees restaurant aan de Hogestraat in Dinxperlo werd donderdagavond geld, sieraden en verschillende sleutels weggenomen. Rond 19.15 kwam een groepje mensen bestaande uit twee vrouwen en vijf mannen het restaurant binnen. Enkelen van deze groep hielden de eigenaresse in het restaurant aan de praat, terwijl anderen kans hebben gezien om goederen uit het woongedeelte weg te nemen. Er worden sieraden en een geldbedrag vermist. De groep is waarschijnlijk weggereden in een rode auto. Vermoedelijk heeft de groep eerder die middag al in Dinxperlo rondgelopen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


Doetinchem - Fietser raakt gewond


Een 16 jarige fietser uit Gaanderen raakte donderdagmiddag gewond na een aanrijding. Een 30 jarige automobilist uit Terborg reed rond 16.55 uur over de Terborgseweg vanaf Gaanderen. Volgens getuigen reed de automobilist bij groen licht het kruispunt op. De fietser reed op het fietspad van de JF Kennedylaan en is waarschijnlijk door het rode licht gefietst. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beiden. De fietser werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Azewijn - Diefstal uit woning


Bij een woning aan de dr. Hoegenstraat werd donderdag een onbekend geldbedrag weggenomen. Het is niet bekend hoe men is binnengekomen. De diefstal is vermoedelijk gebeurd tussen 13.30 en 15.00 uur. Mogelijk dat er getuigen zijn die iets verdachts gezien hebben. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Braamt - man ingesloten na diefstal en lokaalvredebreuk


Agenten hebben donderdagavond rond 20.30 uur een 36 jarige Doetinchemmer aangehouden. De man was in het horecagedeelte van een recreatiepark aan het rondsnuffelen. Hem werd meerdere malen verzocht het pand te verlaten. Ook werd gezien dat de man een fles wijn van een gast wegnam. Omdat de man niet weg wilde gaan, werd de politie gewaarschuwd. De Doetinchemmer werd aangehouden wegens diefstal en lokaalvredebreuk. Hij bleek onder invloed van alcohol. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.


Ruurlo - Stacaravan in brand


Een stacaravan op een camping aan de Koekampweg is donderdagmiddag rond 12.35 uur geheel verwoest door brand. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. De politie is een onderzoek gestart.


Aalten - Brand in woning


In de keuken van een woning aan de Prinsenstraat ontstond donderdagmiddag brand. De bewoonster was rond 16.35 uur bij de buren en zag een enorme rookontwikkeling. Bleek dat in de keuken van haar woning brand was. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak is nog niet vastgesteld. Er is veel schade in de keuken en rookschade in de rest van de woning. Tijdens de brand was de hond van de bewoners nog in de woning. Deze werd uit de woning gehaald door een voorbijganger. Er raakte niemand gewond.


Achterhoek - Landelijk alcoholcontrole


In het kader van een landelijke alcoholcontrole werd afgelopen nacht in Winterswijk, Montferland, Aalten en Berkelland gecontroleerd. Er werden in totaal 237 blaastesten afgenomen. Geen enkele bestuurder had te veel gedronken.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58