Ingezonden persbericht


Uit: Electronische nieuwsbrief van Doel 2020 - 22 april 2005 - jg. 8 - nr. 2

GOUVERNEUR DENYS IN DOEL : "SAEFTINGEDOK NIET AAN DE ORDE"


* Op zondag 20 februari liet de Oostvlaamse provinciegouverneur Andre Denys zich in Doel rondleiden door landbouwer Guido Van Mieghem. Denys plaatste grote vraagtekens bij de noodzaak van het Saeftingedok, dat Doel en omgeving helemaal van de kaart zou vegen. ---

De gouverneur toonde zich ontsteld bij het zien van de vernielingen aangericht voor de zogenaamde natuurcompensaties. Daarvoor worden momenteel in de polder honderden hectaren vruchtbare landbouwgrond afgegraven, om er kreken en vogelweidegebieden aan te leggen. Hij beloofde dit probleem aan te kaarten bij de Vlaamse regering.

Doel 2020 was verheugd van de gouverneur te horen dat natuur en landbouw elkaar moeten kunnen aanvullen. Ook zijn bekommernis om de teloorgang van het bouwkundig erfgoed kon op onze instemming rekenen. Over het Saeftingedok zei Denys dat dat "niet aan de orde is" en dat er nog te veel onzekerheden zijn over de afwikkeling van de mobiliteitsproblemen ten gevolge van het Deurganckdok.
Het is de allereerste keer dat iemand met zulk een positie openlijk vragen stelt bij een nog verdere uitbreiding van de Antwerpse haven, en zich engageert om de mistoestanden in Doel op de agenda van de hogere overheid te brengen.


* Redactie 'Nieuws uit Doel': Paul Maes, Nijken 18, 9400 Denderwinde-ke, tel. 054-34 20 61, e-mail: nieuwsuitdoel@advalvas.be.

Deze e-versie van 'Nieuws uit Doel' is in textformaat opgesteld zodat iedereen hem kan lezen, en wordt in principe beperkt tot 20 kB. Een opgemaakte pdf-versie kan je downloaden op www.doel2020.org (archief nieuwsbrief).