Ingezonden persbericht


Uit: Electronische nieuwsbrief van Doel 2020 - 22 april 2005 - jg. 8 - nr. 2

VEER LILLO-DOEL VAART OPNIEUW

Tot 25 september kan je weer de Schelde overvaren van Lillo naar Doel en vice versa. Elke zaterdag en zondag maakt de veerboot 'De Schelde' de overtocht, ook op feestdagen, maandagen in mei, en op overbruggingsdagen voor of na een feestdag (6 mei en 22 juli). De afvaarten in Doel zijn om 10.30u en 11.30u en vervolgens om het uur van 13 tot en met 19u. De eerste afvaart vanuit Lillo is om 10u, de laatste om 18.30u. De overzet is gratis. Info: Toeristische dienst Beveren, tel. 03-750 15 80.

Ondertussen onderzoekt Vlaams minister Kris Peeters (CDV) of het mogelijk is om de veerdienst het hele jaar open te houden. Hij zal dit jaar nog de resultaten van een kosten/baten analyse bekend maken. Een dagelijkse veerdienst vraagt wel bijkomende infrastructuur, aldus Peeters. Annick De Ridder (VLD-Antwerpen) stelt dat zowel de Antwerpenaren als de Waaslanders vragende partij zijn. Volgens Vlaams parlementslid Jos De Meyer (CD&V) zouden mensen die in de haven werken, met het veer per fiets of brommer naar het werk kunnen rijden en zo files en omwegen vermijden. De uurregeling moet dan wel afgestemd worden op de shifts van de bedrijven. Het veer is volgens De Meyer ook waardevol voor het toerisme.


* Redactie 'Nieuws uit Doel': Paul Maes, Nijken 18, 9400 Denderwinde-ke, tel. 054-34 20 61, e-mail: nieuwsuitdoel@advalvas.be.

Deze e-versie van 'Nieuws uit Doel' is in textformaat opgesteld zodat iedereen hem kan lezen, en wordt in principe beperkt tot 20 kB. Een opgemaakte pdf-versie kan je downloaden op www.doel2020.org (archief nieuwsbrief).