Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 15 april 2005

LAAT UW WATER TESTEN OP DE WATERKARAVAAN

Waterkaravaan meert af aan Oosterkade in Utrecht

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 april komt de Waterkaravaan naar Utrecht. De Waterkaravaan is een landelijke manifestatie van een groot aantal natuur- en milieuorganisaties. Zij varen met een schip van Stichting Reinwater door Nederland en organiseren in verschillende steden activiteiten op het gebied van duurzaam en bewust omgaan met water. Zondag 24 april bent u van harte welkom op dit schip aan de Oosterkade in Utrecht.

Het schip van Stichting Reinwater aan de Oosterkade

Het schip 'De Reinwater' zal afmeren aan de Oosterkade. Zondag 24 april is het schip van 12.00 tot 17.00 uur open voor publiek. Die dag vindt ook de afsluiting van de week van Waardevol Water in het Griftpark plaats. Vanaf het Griftpark kunt u met de 'Pont van Het Landschap' van Stichting Het Utrechts Landschap naar het schip varen. De Pont vertrekt om 12.30, 14.00 en 15.30 uur vanuit het Griftpark. U bent dan ongeveer anderhalf uur later weer terug in het Griftpark. U kunt uw eigen sloot- of vijverwater meenemen om in het laboratorium op het schip te laten testen. Op het schip is een tentoonstelling ingericht met alle maatregelen die u in en om het huis kunt nemen om duurzaam om te gaan met water.

Activiteiten in Griftpark
In het Griftpark vinden op zondag 24 april tussen 12.00 en 17.00 uur tal van wateractiviteiten plaats, waaronder de watermarkt van de Waterkaravaan met kraampjes van onder andere: waterschap (HDSR), natuur- en milieuorganisaties en aquariumvereniging. Ook is het mogelijk op de markt een regenton te bestellen. Met het IVN Vecht en Plassen kunnen kinderen (8-12 jaar) en volwassenen wateronderzoek doen, van 12.15 - 13.30 uur en van 14.15 - 15.30 uur. De Organisatie Verbetering Binnenvisserij is aanwezig met een onderzoeksbus en een boot. Zij leggen u uit hoe het bemonsteren van de visstand in z'n werk gaat en kunnen u van alles vertellen over het leven van vissen. Voor een uitgebreid programmaoverzicht van de week van Waardevol Water van 18 t/m 24 april kunt u terecht op www.milieupuntenutrecht.nl/waardevolwater of www.nmu.nl. De folder met het volledige programma is verkrijgbaar bij alle Wijkbureaus, de stadsboerderijen en de 4 Utrechtse Milieupunten.


---

Noot voor de pers:

Voor meer informatie over de Waterkaravaan kunt u contact opnemen met: Natuur en Milieufederatie Utrecht, Moniek Vesseur, 030 - 2544457, m.vesseur@nmu.nl of Stichting Reinwater (tel: 020-5707807, e-mail: info@waterkaravaan.nl ) of kijk op www.waterkaravaan.nl De Waterkaravaan is een samenwerkingsverband van:
Stichting Reinwater (landelijk coördinator), IVN, SNM en de Milieufederaties, NVVS, NAJK, Waddenvereniging, Stichting de Noordzee en het VBIJ. In Utrecht is de organisatie van de Waterkaravaan in handen van de Natuur en Milieufederatie Utrecht en het IVN Consulentschap Utrecht.

Voor meer informatie over Waardevol Water kunt u contact opnemen met: Milieupunt Overvecht, Ellen Alzer, 030 - 6668929, milieupuntovervecht@planet.nl

Waardevol Water wordt georganiseerd door:
De Utrechtse Milieupunten, Natuur en Milieufederatie Utrecht, de groep Natuur- en Milieucommunicatie van de gemeente Utrecht, IVN Consulentschap Utrecht. Alle organisaties die verder meedoen aan de week, doen dit vrijblijvend en leveren op die manier een onmisbare bijdrage aan Waardevol Water.

---- --