Gemeente Middelburg

Welkom op de tekstsite van de Gemeente Middelburg


---

None

Persbericht 18 april 2005

Hr. Ms. Middelburg bezoekt Middelburg

De Hr. Ms. Middelburg brengt op 22, 23 en 24 april een bezoek aan Middelburg. De mijnenjager van de marine ligt aan de Loskade.

Het schip komt van een trainingsweekend in Oostende via Vlissingen naar Middelburg. Naar verwachting meert het schip aan het einde van de middag bij de Loskade aan. Op zaterdag 23 april zijn belangstellenden van 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom aan boord. Er is gelegenheid om het schip van binnen te bekijken en een praatje te maken met de commandant en de bemanning. De Middelburg vertrekt zondag om 13.00 uur.

Het is binnen de marine een traditie om schepen te vernoemen naar steden. Grote steden geven hun naam aan grote schepen, zoals Hr. Ms. Rotterdam en Hr.Ms. Amsterdam. Mijnenjagers en vroeger de mijnenvegers worden meestal vernoemd naar middelgrote of kleine havensteden. Op het embleem van De Middelburg staat de toren van het Middelburgse wapen afgebeeld.

De Hr. Ms. Middelburg vaart sinds 10 december 1986. Hoofdtaak is het mijnenvrij houden van de kustwateren, de havens en de maritieme toegangswegen.