Stichting Beter Europa

Blair-strateeg op bezoek bij Nederlandse ja-campagne

Beter Europa Persuitnodiging, 19 april 2005

Peter Mandelson, de Britse Eurocommissaris voor Handel en voormalig campagnestrateeg van de Britse premier Blair, brengt op vrijdag 22 april a.s. een bezoek aan Nederland. Dit gebeurt op uitnodiging van Beter Europa, de onafhankelijke stichting die campagne voert voor een ja-stem in het referendum over de Europese Grondwet op 1 juni a.s.

Tijdens zijn bezoek praat hij o.a. met vertegenwoordigers van de Nederlandse politieke en maatschappelijke organisaties die net als Beter Europa campagne voeren voor de Europese Grondwet, en met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Dit gebeurt tijdens een lunchbijeenkomst onder voorzitterschap van Dick Benschop, oud-staatssecretaris van Europese Zaken.

Het bezoek begint met een persconferentie op Schiphol waar ook president-directeur van de luchthaven Gerlach Cerfontaine het belang van Europese samenwerking voor de Nederlandse economie zal benadrukken.

U bent van harte uitgenodigd de persconferentie van Mandelson bij te wonen. Gezien het beperkte aantal plaatsen wordt u verzocht zich uiterlijk donderdag 21 april voor 12.00 uur aan te melden bij Michiel van Hulten, directeur van Beter Europa.

Vrijdag 22 april
Van 11.00 tot 11.30
Perscentrum Schiphol

Na afloop van de persconferentie en voor aanvang van de lunchbijeenkomst is er beperkt gelegenheid voor korte interviews met de Eurocommissaris.

Peter Mandelson (1953) studeerde Filosofie, Politicologie en Economie aan het St. Catherine's College in Oxford. Begonnen als televisie producent voor LWT's Weekend World, werd hij in 1985 de 'Director for Campaigns and Communications' van de Britse Labour partij. In 1992 werd hij lid van het Britse Lagerhuis voor het district Hartlepool. Peter Mandelson is een van de architecten van de 'Blair Revolution' in New Labour. In de regering Blair was hij achtereenvolgens minister van Handel en Industrie en minister voor Noord-Ierland voordat hij de Britse Eurocommissaris van Handel werd. Hij staat bekend als een groot politiek denker en strateeg en vernieuwer van de (Britse) sociaal-democratie.

Voor meer informatie en aanmelding

Michiel van Hulten, directeur Stichting Beter Europa Tel 06-51144313, michiel@vanhulten.net