Gemeente Dongeradeel

WOZ-portaal


---

Compost voor inwoners van Dongeradeel

Op vrijdag 22 april van 9.00 uur 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 23 april van 9.00 uur tot 13.00 uur kunnen alle inwoners van de gemeente Dongeradeel weer gratis compost ophalen als beloning voor het scheiden van uw afval. De actie wordt georganiseerd in het kader van Lokale Agenda 21. Vanaf 9.00 kan compost worden opgehaald van het gemeentelijk terrein aan de Birdaarderstraatweg 86 net buiten Dokkum. Er mag per inwoner maximaal 1 aanhangwagen worden meegenomen. Hoewel er weer een grote berg compost zal liggen geld het motto: op = op.

De compost is van een prima kwaliteit. De compost kunt u gebruiken voor grondverbetering in eigen sier- en moestuin. Denkt u erom dat u zelf materiaal meeneemt voor vervoer van de grond. Bijvoorbeeld stevige plastic zakken of emmers.

De compost wordt u geschonken als dank voor uw inspanningen om de afvalscheiding een succes te maken. Door de gescheiden inzameling van afval wordt een bijdrage geleverd aan de vermindering van het afvalprobleem in ons land. In de eerste plaats doordat er minder afval gestort of verbrand hoeft te worden. In de tweede plaats omdat het afval wordt omgezet in een hoogwaardig eindproduct. Bovendien voorkomt u hiermee een stijging van de afvalstoffen heffing, omdat storten en verbranden van afval duurder is dan composteren.