Provincie Drenthe

Fietstunnel Altena open voor verkeer
Veilig onder de N386 door naar school

Assen, 19 april 2005
Persberichtnummer 05-064

Vanaf vrijdag 22 april kunnen fietsers en voetgangers gebruikmaken van de nieuwe fietstunnel onder de N386, bij Peize en Altena. Met de realisatie van deze verbinding is de oversteek over de N386 verleden tijd. Fietsers, en vooral de vele fietsende schoolkinderen uit Altena, Peize en omgeving, kunnen nu zonder vertraging en zonder gevaar de drukke provinciale weg kruisen.

De fietstunnel, waarvan de bouw in oktober 2004 startte, is zo goed als klaar. Het afwerken, onder andere straatwerkzaamheden op de Oude Velddijk en het aanbrengen van de beplanting in de omgeving, vraagt nog een paar dagen werk. De aanleg van de fietstunnel is een gezamenlijk project van gemeente Noordenveld en provincie Drenthe. De kosten bedragen rond de 8 ton euro, beide overheden betalen ieder voor de helft mee.

Met het in gebruik nemen van de fietstunnel worden ook de tijdelijke snelheidsbeperkende maatregelen van 60 km/uur ter plaatse van de oversteek opgeheven. De twee flitspalen die hiervoor waren geplaatst zullen eveneens worden opgeruimd. De maximum snelheid op de provinciale weg N386 wordt weer 80 km/uur. De tijdelijke oversteek, die voor de duur van de werkzaamheden werd aangebracht, zal worden verwijderd. Alle fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de tunnel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl