Gemeente Eindhoven

Persbericht: 20 april 2005, no. 90

Met idealen praktisch aan de slag
Eindhoven viert Earth Day 2005

Op vrijdag 22 april wordt wereldwijd Earth Day gevierd: een dag die in het teken staat van een schoon milieu en een leefbare wereld. Als één van de eerste gemeenten in Nederland besteedt Eindhoven aandacht aan deze dag: tijdens een lunch wordt gepraat over het lokale klimaatbeleid en het belang van samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven, de zogenaamde triple helix.

Duurzaam milieu
Earth Day richt zich dit jaar op de Millenniumdoelstellingen en in het bijzonder op de doelstel-ling die een duurzaam milieu voor 2015 moet waarborgen. Eindhoven timmert al geruime tijd aan de weg op het gebied van milieu. Een goed voorbeeld daarvan is het klimaatbeleid. Via een veertigtal projecten worden inwoners, bedrijven en scholen actief gestimuleerd om bewuster met energie om te gaan en meer gebruik te maken van duurzame energie.

Eerste begin
Toch zijn deze inspanningen pas een eerste begin op weg naar een duurzaam milieu. Over de resultaten tot nu toe en de inspanningen die nog nodig zijn, zal in de open sfeer van een lunch worden gepraat. De aftrap wordt gegeven door wethouder Jacqueline Kuppens. Daarnaast zullen presentaties worden verzorgd door de Design Academy, waar onlangs de ecodesign week plaatsvond, en het bedrijf Free Energy Europe.

© 2005 Gemeente Eindhoven