NSGK
http://www.nsgk.nl

Nieuw assesmentcentrum helpt gehandicapte jongeren aan werk

Heythuysen - Limburgse jongeren met een sociaal-emotionele handicap krijgen een extra steuntje in de rug bij het zoeken naar een baan. Daarvoor is het nieuwe assesmentcentrum Het Sluiswachtershuis opgericht, dat 22 april haar deuren opent. Het centrum is opgezet door De Ortolaan, een school voor voortgezet speciaal onderwijs, en wordt ondersteund door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Bij de Ortolaan in Heythuysen doet men er alles aan om leerlingen goed voor te bereiden op een zelfstandige toekomst. Passend werk is daarbij cruciaal, zeker voor jongeren met een handicap. Daarom beschikt de Ortolaan over een eigen leerwerkplaats De Sluis, met een winkel, recyclingwerkplaatsen en een kinderboerderij. Daar kunnen de jongeren in een beschermde omgeving werkervaring opdoen.

Om de jongeren vanuit De Sluis verder te helpen naar een echte baan, is nu Het Sluiswachtershuis opgericht. Hier wordt samen met de jongeren gekeken naar hun wensen en hun mogelijkheden. Deskundige begeleiders helpen de jongeren met het zoeken en solliciteren naar een baan, en houden ook daarna een vinger aan de pols. Het centrum wordt dus de springplank van de leerwerkplaats naar de arbeidsmarkt. De jongeren hebben zelf meegebouwd aan het Sluiswachtershuis.

Het Sluiswachtershuis wordt ondersteund door de NSGK. Deze stichting helpt kinderen en jongeren met een handicap om een volwaardige plaats te veroveren in onze samenleving. De NSGK kreeg daarbij hulp van Holding Meulen Bedrijven BV uit Weert. Die verstrekte in 2004 geen kerstattenties aan relaties, maar adopteerde in plaats daarvan dit bijzondere NSGK-project.

Noot voor de redactie (