Gemeente Aalburg


A27 dit weekend definitief afgesloten

brug.jpg

De afsluiting van de A27 gaat dit weekend definitief door.

De weersvoorspelling voor komend weekend is gunstig, geen kou en weinig tot geen regen. Van vrijdagavond 22 april 21.00 uur tot met maandagochtend 25 april 6.00 uur is de A27 in de richting van Breda afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer tussen het knooppunt Gorinchem en de aansluiting Geertruidenberg.

Waarom kunnen werkzaamheden nu wel doorgaan ?

Rijkswaterstaat heeft tot het allerlaatste moment gewacht om persberichten te versturen en advertenties te plaatsen. De reden is dat Rijkswaterstaat zekerheid/duidelijkheid wil bieden over de afsluiting. Het 1e geplande weekend (8 t/m 11 april) werd er te koud weer voorspeld. Het 2e geplande weekend (15 t/m 18 april) werd elke dag van het weekend regen voorspeld. Het komende weekend is de weersvoorspelling veel gunstiger. Zondag wordt er wel wat regen voorspeld. Maar de meest weersgevoelige werkzaamheden worden nu op zaterdag uitgevoerd. Daarnaast worden er een aantal aanvullende maatregelen (o.a. extra personeel) genomen om de werkzaamheden uit te voeren.

Omleidingen voor het verkeer

Het verkeer wordt een alternatieve route geboden. Deze routes worden met borden aangegeven. Ook voor de weggebruikers die in de regio moeten zijn worden omleidings-routes aangegeven.

Omleidingroutes


- Tussen Utrecht en Breda wordt het verkeer omgeleid via de A2, A15, A16 en de A59


- Er zijn regionale omleidingroutes in het gebied van Heusden en Altena via de provinciale wegen N322, N627 en de N267. Deze staan aangegeven met borden.


- Afrit Waalwijk/'s Hertogenbosch (bij knooppunt Hooipolder) op de A27 vanuit de richting Utrecht is gedurende de hele periode afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Oosterhout/Dongen. (Ook in het weekend van 1 en 15 april is deze afrit van vrijdagavond 20.00 uur tot en met maandagochtend 6.00 uur afgesloten)

Veerpontjes (voor voetgangers en fietser) en busdiensten

De voet/fiets pontjes tussen Gorinchem en Sleeuwijk resp. Woudrichem passen hun veerdiensten aan in dit weekend:


- Vrijdagavond/nacht vaart de pont tot 3.00 uur extra dienst iv.m. jazz-festival in Gorinchem


- zaterdag tussen 8.00 tot 18.00 standaard halfuursdienst op beide trajecten


- zaterdag extra uurdienst van 18.00 tot 02.00 op beide trajecten


- zondag extra uurdienst tussen 8.00 tot 12.00 op beide trajecten,


- zondag extra halfuurdienst van 12.00 tot 18.00 tussen Gorinchem en Sleeuwijk


- zondag standaard uurdienst Gorinchem-Woudrichem


- zondag extra uurdienst van 18.00 tot 23.00 uur op beide trajecten.

De interliner van de BBA past de dienstregeling ook aan. Reizigers moeten wel rekening houden met aanzienlijke vertraging.


- De dienstregeling van de interliners 400 en 401 vanuit Utrecht naar het zuiden blijft gehandhaafd. Op zaterdag 1 keer per uur en op zondag een deel van de dag een twee-uurdienst.


- Lijn 400 volgt de omleidingsroute A15-A16-A59.


- Lijn 401 volgt de omleidingsroute A15-A16, direct naar Breda, CS. De halten van de interliner aan de oostkant van Breda worden dan niet aangedaan. Vanaf Breda, CS kan overgestapt worden op de stadsdienst Breda.


- Vanaf Gorinchem wordt er op elke aankomende interliner een pendelbusje ingezet. Reizigers moeten daarop overstappen en vervolgen dan de route naar de Tol-Nieuwendijk-Hank-Raamsdonksveer-Oosterhout.

Waarom wordt de A27 afgesloten ?

Over een groot deel van de A27 tussen Gorinchem en Geertruidenberg wordt het asfalt vervangen. Daarnaast is Rijkswaterstaat bezig met werkzaamheden aan de Keizersveerbrug over de Bergsche Maas.

Hoe wordt de omgeving en de weggebruiker geïnformeerd

Rijkswaterstaat plaats in verschillende regionale dagbladen advertenties. Daarnaast wordt informatie gestuurd via een uitgebreid mailbestand en worden organisaties telefonisch benaderd.

De borden langs de weg zijn aangepast.

Men kan meer informatie krijgen via:


· Teletekst pagina's 730 en 731


· Internet www.reistijdenzuid.nl


· Het gratis telefoonnummer van rijkswaterstaat: 0800-8002, voor alle vragen over de snelweg