Gemeente Stein


Netwerk vleermuisvoorlichting handelt vleermuisklachten af 22-04-2005
Netwerk vleermuisvoorlichting handelt vleermuisklachten af Tijdens een huisbezoek kan de vleermuiswerker met een bat-detector vaststellen om welke soort het gaat en hoeveel er zijn. Bij die huisbezoeken werden in totaal verleden jaar in Limburg 75 kolonies aangetroffen. Bij 48 huisbezoeken bleek ook sprake van overlast door de mest (minutieuze resten van insecten) of geluid.

Vaak worden deze kolonies niet ontdekt door de bewoners zelf. Juist door tijdig voorlichting te verstrekken kan veel schade en verdere overlast voorkomen worden. Sommige mensen sluiten de invliegopeningen af, waardoor de moeder het jong niet meer kan bereiken. Voor de dieren is dat desastreus, maar de overlast van de vleermuis die een andere opening opzoekt of sterft (stank) neemt dan alleen maar toe. Het in 1998 opgestarte netwerk is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de Provincie Limburg.
Heeft u overlast van vleermuizen in of aan uw woning? Bel dan met de gemeente tel. 046-4203070 Deze verwijst u dan door naar de vleermuiswerker.