Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht 22-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Twee veelplegers aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op donderdagmiddag in de Binnenstad van Amersfoort twee veelplegers aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Op de Varkensmarkt werd een 37-jarige man uit Ermelo rond 14.30 uur aangehouden door politie toen zij zagen dat de verdachte uit een winkel aan de markt goederen wegnam. Omstreeks 17.15 uur maakte winkelpersoneel surveillerende agenten attent om een winkeldief bij een winkel aan de Kamp. De verdachte een 40-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden.

Beide verdachten gingen direct in verzekering en worden overgedragen aan justitie waar zij vandaag direct worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gezocht persoon aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft een 26-jarige man uit Nunspeet op de Hogeweg laten stoppen omdat hij niet handsfree mobiel aan het bellen was tijdens het rijden in zijn auto. Bij controle van de gegevens bleek de verdachte nog 15 boetes te hebben openstaan met een totaal bedrag van 1180 euro. Vervolgens werd de man aangehouden en kwam familie dezelfde dag het verschuldigde bedrag betalen zodat de man weer op vrije voeten gesteld kon worden.

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Op de Daltonstraat vond op donderdagochtend omstreeks 09.30 een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. Een 60-jarige automobilist uit Nijkerk reed tegen de achterzijde van een 34-jarige fietsster uit Amersfoort. Deze kwam ten val en liep hier letsel op aan haar been. Toen de politie bij het ongeval kwam bleek ook de bestuurder van de auto onwel te zijn. Vermoedelijk is dit de oorzaak van de aanrijding geweest. Beide personen zijn per ambulance naar ziekenhuis de Lichtenberg vervoerd.

Doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT Op donderdagavond 21 april ontving de politie de melding van een getuige dat een bestuurder van een crossbromfiets op de Puntenburgerlaan tegen een geparkeerde auto was gereden. Daarna was de bestuurder door gereden. Op grond van het signalement werd door politie een 16-jarige jongen uit Hoevelaken in de omgeving aangetroffen.

De jongen werd daarop aangehouden en naar het bureau meegenomen. Deze verdachte verklaarde dat een 16-jarige vriend uit Amersfoort had gereden. Deze vriend meldde zich vervolgens bij het bureau voor het afleggen van een verklaring. De eigenaresse van de auto is inmiddels in kennis gesteld.